29 / 03 / 2024

brezilyalı turist

brezilyalı turist

Son dönemde Rusya ve Almanya’dan gelen turist sayısını yeteri kadar artıramayan Türkiye; 2013’de Brezilya’dan sadece 113 bin turist çekerken bu rakamı ilk etapta 500 bine çıkarmak istiyor.

Çeşme'ye gelen yabancı turist sayısının artması bekleniyor!

Türkiye'de iç turizmin en önemli merkezlerinden Çeşme, yeni sezona hazır. Bu yıl yabancı turist sayısında artışın beklendiği ilçede yatak sayısının yetersiz olması nedeniyle talepler karşılanamıyor.

Türkiye’ye gelen turist sayısı artarken turistlerin yaptığı harcamalar geriledi!

Türkiye’ye gelen turist sayısı artarken, döviz kurlarındaki artışa bağlı olarak turistlerin yaptığı harcamalar geriledi. Dövizdeki artış yurt dışına giden Türklerin harcamalarının ise yükselmesine neden oldu...

Başaran Ulusoy: Yerli turist sayısını 15 milyona çıkarmayı hedefliyoruz!

Kruvaziyer ve kongre turizmindeki gelişmelerin ikinci çeyrekte toparlanmaya katkı sağlayacağını dile getiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, yerli turist sayısında hedefin 15 milyona ulaşmak olduğunu söyledi

Kenan Çiftçi: Ordu'da hedef 1 milyon turist!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi...

Uçhisar Kalesi'ne gelen turist geçen seneye oranla yüzde 50 arttı!

Peribacaları, kayadan oyma evleri ve kiliseleriyle ünlü Kapadokya bölgesinde yer alan Uçhisar Kalesi'ne bu yıl 3 aylık dönemde gelen turist geçen seneye oranla yüzde 50 arttı.

OTİ Holding, Tayland'daki Türk turist sayısını 20 katına çıkaracak!

2013'te 2.5 milyon turiste hizmet verip 2.2 milyar $ ciroya ulaşan OTİ Holding, bu yıl da yüzde 20 büyümeyi hedefliyor. Şirket, Tayland'daki Türk turist sayısını da 20'ye katlayacak.

Paskalya için gelen turist sayısı yüzde 10 artış gösterdi!

Muğla'nın turistik ilçesi Marmaris'te, Paskalya nedeniyle tatile gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdi. Paskalya tatili için Nisan ayında Dalaman'a uçakla 15 bin turist geldi.

İbrahim Temel: Yerli turist, bu yıl tatile 4 milyar TL harcayacak!

Yerli turist, tatili bir ihtiyaç olarak görüyor ve yılda 2 veya 3 kez tatile çıkmayınca, kendini tatile çıkmış gibi hissetmiyor. Bu yıl yaklaşık 3,5 milyona yakın Türk turist tatile çıkacak ve ortalama 4 milyar TL tatil harcaması yapacak.

Rize İkizdere'ye turist ve yatırımcı ilgisi artıyor!

Sahip olduğu eşsiz doğası, zengin yer altı ve üstü su kaynakları ile ülke turizminin parlayan yıldızlarından bir tanesi olan Rize’nin İkizdere ilçesi ne olan turist ve yatırımcı ilgisi her geçen yıl artıyor...

Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor!

Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Ersoy tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeni yatırımlarla nitelikli turisti Türkiye’ye çekmeyi planlayan Türk turizmciler, turist başına 2 bin dolar gelir hedefliyor.

Bodrum'a dört günde gelen turist sayısı 25 bini aştı!

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum'a son dört gün içerisinde hava ve deniz yoluyla gelen turist sayısı 25 bini aştı. Yunanistan'ın Rodos ve Istanköy adasından gelen turistler dün çarşı merkezini doldurdu...

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi!

Bodrum'a 4 günde 25 bin turist geldi. Turistler Dünyaca ünlü Barlar Sokağı, Kale Caddesi ve İskele Meydam'nda yürüyüş yapan turistler Antik Tiyatro, Myndos kapısı ve Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ziyaret etti.

İzmir'e mart ayında 36 bin 511 turist geldi!

Turizmci Dilek Araç, benzer konumdaki Portekiz'in Fatima kasabası 9 milyon turist çekerken Selçuk'taki Meryem Ana Evi'nin yılda 1 milyon turist bile çekmediğini belirterek seferberlik çağrısında bulundu.

brezilyalı turist Haberi

brezilyalı turist

Son dönemde Rusya ve Almanya’dan gelen turist sayısını yeteri kadar artıramayan Türkiye gözünü alternatif pazarlara dikti. Brezilya ekonomisinin son yıllarda gösterdiği ivme ile Brezilyalıların artan satın alma gücü, Türkiye’nin bu pazarda daha aktif rol almasına neden oluyor. 2013’de Brezilya’dan sadece 113 bin turist çekebilen Türkiye bu rakamı ilk etapta 500 bine çıkarmak istiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, öncelik Brezilya olmak üzere Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika turizm pazarlarına daha fazla ağırlık vereceklerini bildirdi. 

Önal, “Kısa ve orta vadedeki planlarımızda özellikle dünyanın en kalabalılk ve ekonomik olarak da en üretken coğrafyaları BRICS  ülkeleri Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’da ülkemizin tanıtımını  yaparak ve fırsatlarını anlatarak oralardan turist çekmeye odaklanmış durumdayız”...