20 / 04 / 2024

İzmir'e havayoluyla gelen turist sayısı yüzde 16.10 arttı!

İzmir'e havayoluyla gelen turist sayısı yüzde 16.10 arttı!

İzmir'e Nisan ayında havayoluyla gelen turist sayısı bir önceki döneme göre yüzde 16.10 oranında arttı. İzmir'i en fazla Alman turistler ziyaret ederken, bu ülkeyi Fransa, İtalya ve İngiltere izledi.




İzmir'e Nisan ayında havayoluyla gelen turist sayısı bir önceki döneme göre yüzde 16.10 oranında arttı. İzmir'i en fazla Alman turistler ziyaret ederken, bu ülkeyi Fransa, İtalya ve İngiltere izledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, 2014 yılının turizm verilerinin 2013'e göre daha iyi olduğunu belirterek, İzmir'in modern bir havaalanına sahip olmasının turizme önemli katkı yaptığını söyledi. İl Müdürü Ediz, "Havayolu ile ilimize girişlerde iyi bir gelişme var. Modern bir havaalanına sahip olduk.  İzmir  için çok büyük bir kazanım. Avrupalı büyük tur operatörleri bu nedenle İzmir'e eskisinden daha fazla ilgi gösteriyor" dedi. 


İran'dan talep

Abdülaziz Ediz, "İstatistiklere göre ilk 3 ayda dalgalanmalar oldu ama Nisan'dan itibaren 2014'ün genel çerçevesi belirlendi. Yıl sonunda kruvaziyer turizminde düşüş beklemiyorum, dengeli bir dönem olacağını düşünüyorum. İzmir'in tanıtımı, bilinirliği ve güvenilirliği konusunda dünyada olumlu gelişmeler yaşandı. Avrupa'yı pazarlayan büyük tur operatörlerinin ilgisi İzmir'e ciddi önem verdiklerini gösteriyor. Bu gelişmeler İzmir turizminin yeniden ayağa kaldıracak. Sezonun 6-8 aya yükseltilmesiyle rakamlar daha da artacak. 2014, 2013'ten daha iyi olacak" diye konuştu. Ediz, "Turizmde öncelikli olarak iç turizm ve komşularımızla olan diyalog çok önemli. Bölgede yaşanan olumlu gelişmeler İran ve Irak turizm piyasasının İzmir'e olan ilgisini artırdı. İran potansiyelinin bu yıl Türkiye'yi tercih edeceğini düşünüyorum" dedi. 



Yeni Asır


Geri Dön