18 / 04 / 2024

Bursa iptal edilen imar planı

Bursa iptal edilen imar planı

Bursa’nın inşaat gelişim bölgelerindeki planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizi adım adım çözüme kavuşuyor.

Zamlar iptal edilmişti! Akaryakıt fiyatlarına dev artış

Yurt dışı petrol fiyatlarındaki hareketlilik ve dolar kurundaki yukarı yönlü hareket pompaya yansıyor. Sektör temsilcilerinden alınan bilgilere göre geçtiğimiz günlerde iptal edilen benzin zammı bu gece yarısında itibaren geçerli hale geldi.

Benzinde iptal edilen zam yarın geliyor! Sürücüler dikkat: Tabelalarda yarın tam bu kadar artış olacak!

Geçen cumartesi günü benzine zam geleceği açıklanmış ancak ardından bu zammın iptal edildiği duyurulmuştu. O zam yarın geliyor. İşte ayrıntılar...

Yapı ruhsatı iptal edilen Cengiz İnşaat'tan Bodrum açıklaması

Bodrum Belediyesi'nin 60 inşaat ruhsatını iptal ettiği Cengiz İnşaat, Cennet Koyu'nda yapmak istediği inşaata verdiği ruhsatları iptal eden Bodrum Belediyesi'ne dava açacağını açıkladı.

11 Mart’ta hangi uçuşlar iptal edildi? Pegasus, THY, Anadolu Jet’ten uçak bileti alanlar ne yapacak?

İstanbul ve yurdun birçok kentinde yağan kar yağışı nedeniyle Anadolu Jet, Pegasus ve THY, seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Olumsuz hava şartları nedeniyle uçuşları iptal edilen yolcular, ‘’Hangi uçuşlar iptal edildi? Uçak bileti olanlar ne yapacak?’’ sorularının yanıtını arıyor…

THY ve Pegasus uçak seferlerini iptal etti! İşte iptal edilen seferlerin tam listesi...

Megakent İstanbul'da aralarında olacak şekilde pek çok kent için kar yağışı uyarısı verildi. Kar yağışı gerekçesiyle birçok uçak seferinde iptaller de duyurulmaya başladı. İşte Türk Hava Yolları'nın ve Pegasus'un iptal edilen o uçak seferleri...

Abdül Batur'dan iptal edilen Gültepe İmar Planları açıklaması! 

İzmir Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, mahkeme tarafından iptal edilen Gültepe İmar Planları projesi hakkında açıklama yaptı.

Şerdil Dara Odabaşı: Kalamış Yat Limanı'nı neden iptal ettiniz, neyi saklıyorsunuz?

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı son zamanlarda sık sık gündeme gelen ve iptal edilen Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı özelleştirme ihalesiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Antalya'da imar planları iptal edilen mahalle sakinleri eylem yaptı!

Antalya'da Kırcami Mahallesi sakinleri imar planlarının iptal edildiği gerekçesiyle protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

DHMİ'nin iptal ettiği kira tutarı 105 milyon TL oldu!

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Kovid-19 salgını sebebiyle ertelenen, iptal edilen ve indirim yapılan tutarlarla ilgili açıklamalarda bulundu. DHMİ, 2021 ve 2022 yıllarına ilişkin kira bedellerine de yüzde 50 indirim yaptı. Buna göre iptal edilen kira tutarı da 105 milyon TL oldu...

İptal edilen Yeşilköy Sahil projesi yeniden hayata geçiyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başkan Kadir Topbaş'ın projelerinden biri olan ve 2017'de iptal edilen Yeşilköy Sahil Bandı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Vakfa tahsis edilen arazide imar krizi!

Kadir Topbaş’ın yönetimindeki vakfa 2016’da eğitim amaçlı tahsis edilen İBB arazisinin iptal edilen imar planlarını yeni İBB yönetimi “hizmet, sağlık, kreş” olarak değiştirdi. AKP-MHP grubu ise “eğitim” şeklinde planladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun vetosuna rağmen karar değişmedi.

İnşaat ruhsatları iptal edilen vatandaşlardan Datça Belediyesi'ne tepki!

Datça Belediyesi'nin bazı vatandaşların inşaat ruhsatlarını iptal etmesi üzerine, mülk sahipleri belediye binası önünde toplanarak tepki gösterdi

Bursa iptal edilen imar planı Haberi

Bursa iptal edilen imar planı

Bursa Olay Gazetesi köşe yazarı Ahmet Emin Yılmaz, bugünkü yazısında Bursa'da iptal edilen imar planı krizini kaleme aldı. İşte o yazı...

Girişim… AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret eden İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç yaptı, biz de 27 Ekim 2019 günü bu sütunlardan aktardık.

O ziyarette…

Bir parsele itiraz nedeniyle Bursa’nın inşaat gelişim bölgelerindeki planların yargı kararıyla iptal edilmesi sonucu doğan inşaat krizi ele alınmıştı.

Çünkü…

Planlar iptal olduğu için yeni inşaat ruhsatı verilemiyor, devam edenler tadilat projesi yapamıyor, bitenlere de belediyeler yapı kullanma belgesi veremiyordu. Bu da inşaat piyasasını kilitlediği gibi, sözleşmeye uyulamadığı için tazminat sorunlarına yol açıyordu.

Kısa adı İMSİAD olan İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Andıç ziyarette Bakan Kurum’a şunu...