29 / 03 / 2024

Bursa Kent Konseyi genel kurul toplantısı

Bursa Kent Konseyi genel kurul toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleriyle bir araya geldiği görüşmede, “Bursa Kent Konseyi, bugüne kadar çok güzel işler yaptı, Kent Konseyi Türkiye’ye örnek” dedi.

2 bin TL'nin üzerindeki kiralara ek vergi getirilsin önerisi!

Olay Gazetesi köşe yazarı Mustafa Özdal bugünkü köşesinde Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'ın ev kiralarına ilişkin değerlendirmelerini kaleme aldı. İşte Mustafa Özdal'ın '2 bin lira üzerindeki kiralara ek vergi gelsin' başlıklı yazısı...

Bursa'da kira fiyatları cep yakıyor!

Tüm ülkede tavan yapan kira fiyatları Bursa'yı da etkiledi. Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, kent genelinde kira fiyatlarının vatandaşları zor duruma soktuğunu dile getirdi.

İstanbul Kent Konseyi'nden Yerebatan Sarnıcı açıklaması: Endişeliyiz!

İstanbul Kent Konseyi Kültür Sanat Çalışma Grubu, İBB’nin Yerebatan Sarnıcı’nı güçlendirmek için Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na gönderdiği projenin reddedilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Açıklamada "Yerebatan Sarnıcı için endişeliyiz" denildi.

Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptığı açıklamada, "Kent içinde sanayi, konut, ticaret gibi kentsel işlevlerin planlanması yeniden gözden geçirilmeli" dedi.

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

İstanbul Kent Konseyi açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi'ni hayat geçirdi. Konseyin ilk başkanı Mimar Tülin Hadi oldu. Konseyin açılışında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı...

Bursa Kent Müzesi'nin ek binası hizmete açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Kent Müzesi'nin ek binası olarak hizmet verecek olan defterdarlık binasını yeniledi.

Karesi Kent Konseyi Hizmet Binası açıldı!

Karesi Belediyesinin, Karesi Kent Konseyi Hizmet binası hizmete açıldı. Kent konseyleri üyesi Saim Yavuz böyle binanın açılışında yerel yönetimi kutluyorum ve Karesi Kent Konseyini kıskanıyoruz diye konuştu..

Bursa'daki eski vergi dairesi müze oluyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, Bursa Kent Müzesi’ne tahsis edilen eski vergi dairesi binasında devam eden çalışmaları değerlendirdi. 

Bursa Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesi satılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 14 bin 761,05 metrekare yüzölçümlü Kent Meydanı AVM'nin yüzde 20 hissesini ihale ile satışa sunuyor...

Bozüyük Kent Konseyi'nde kentsel dönüşüm konuşuldu!

Bilecik Bozüyük Kent Konseyinin Eylül Ayı toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı öncülüğünde gerçekleşti. Toplantıda kentsel dönüşüm konusuna değinildi.

Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini tamamlanıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Stadı'nda hibrit çim zemin kaplama çalışmalarını tamamlıyor. Belediye Başkanı Recep Altepe, Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, stadyumu inceledi.

Bursa Kent Konseyi genel kurul toplantısı Haberi

Bursa Kent Konseyi genel kurul toplantısı


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerini Acemler’deki Başkanlık makamında ağırladı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, Bursa Kent Konseyi Eski Başkanı merhum Semih Pala’yı anarak konuşmasına başlayan Başkan Altepe, “Bursa, hepimizin Bursa’sı… Önemli olan Bursa’ya hizmet vermektir. Merhum Semih Pala, Bursa’yı çok seven ve özveriyle çalışan bir dostumuzdu. En sıkıntılı zamanlarda, en büyük yardımcı o oldu. Titizdi, risk alırdı. Kendisini saygıyla anıyoruz” dedi.

Bursa Kent Konseyi’nin bugüne dek çok önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bugüne kadar yapılan hizmetlerinize teşekkür ediyoruz. Kent Konseyi güzel işler yaptı. Bursa, her zaman örnek oldu. Şu anda da Bursa Kent Konseyi, Türkiye’ye örnek” diye konuştu.

Başkan Altepe, sorumluluk alabilmenin ve toplumun her kesimine ulaşmanın önemini vurguladığı açıklamasında bundan sonra da...