25 / 04 / 2024

bursa kentsel döüşüm mahalleleri

bursa kentsel döüşüm mahalleleri

Kentsel dönüşümde önemli sürecin yaşandığı Bursa'da, birçok ilçede vatandaşın kaliteli, sağlıklı, planlı ve güvenli konutta yaşayabilmesi için yoğun çalışma yürütülüyor.

Mustafa Bozbey'den Bursa'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına eleştiri!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey, Bursa'da devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik eleştiride bulundu. 

Bursa'da kentsel dönüşüm ilkeleri belli oldu!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) belirlenen kentsel dönüşüm ilkelerini  kamuoyu ile paylaştı. 

Bursa Büyükşehir'den İnegöl'e kentsel dönüşüm desteği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalara başladı. Proje dahilinde ilçede yıkımlar başladı. 

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Bursa Sıcaksu'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'dan tepki geldi. Karaca kentsel dönüşüm ile Bursa'nın termal kimliğinin kaybolacağını düşünüyor. 

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Bursa Osmangazi Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ihalesini 9 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesi ihalesi 13 Ağustos'ta!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa Osmangazi kentsel dönüşüm projesinin ihalesini 13 Ağustos 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa'nın gündeminde kentsel dönüşüm var!

3 milyon nüfusa sahip Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç yaptığı açıklamada, Bursa'da kentsel dönüşüm çalışmalarının büyük bir kararlılıkla devam ettiğini söyledi.

Bursa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Geçirdiği koronavirüs hastalığı nedeniyle bir süredir dinlenen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş kentsel dönüşüm çalışmaları için sahaya iniyor.

bursa kentsel döüşüm mahalleleri Haberi

bursa kentsel döüşüm mahalleleri

1999 depreminin ardından gündeme gelen ve büyük çabalar sonucu çıkartılan 6306 sayılı 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' hakkında kanun ile Türkiye'de ciddi bir kentsel dönüşüm faaliyeti başladı. Kentsel gelişmenin toplumsal ekonomik ve mekânsal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlamlaştırma veya yeniden yapılandırma için proje üretilmesi ve uygulamasıyla başlayan kentsel dönüşüm süreci Bursa'da önemli bir noktaya ulaştı. 


SICAKSU DÖNÜŞÜMÜ 

Tabakhaneler bölgesindeki dönüşüm çalışmaları tamamlandığında doğudan batıya kuzeyden güneye kadar şehrin her bir bölgesini etkileyecek olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm projesinde emin adımlarla ilerleniyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kamulaştırma ile 180 bin metrekare alanın 36 bin metrekarelik kısmı belediyenin himayesine geçmişti. Bölgedeki binaların ve işyerlerinin yıkılması ile boşa çıkacak olan...