25 / 04 / 2024

Bursa ulaşım planı

Bursa ulaşım planı

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Olası İstanbul depremi için tahliye planı hazır! Asıl sorun ''Acil Ulaşım Yolları'

Olası İstanbul depremi için, Kuzey Marmara Otoyolu aort damarı olarak görülüyor. İstanbul'un tahliye planı hayati öneme sahipken, 'Acil Ulaşım Yolları' endişe yaratıyor.

Bu haberi okumadan yolculuk planı yapmayın! Kişi sayısı ve bütçeye göre en uygun ulaşım araçları hangisi? İşte detaylar…

“enuygun.com” yolcuların yaz sezonunda seyahat tercihlerinden yola çıkarak seyahat masraflarını analiz etti. Kişi sayısı hesaplandığında en uygun ulaşım aracı hangisi oluyor? Detaylar haberimizde...

Ulaşım hizmetlerine erişim kolaylaştırılacak!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı'na ilişkin genelge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de duyuruldu. 

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı genelgesi!

Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı (2021-2025) ile İlgili 2021/20 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 31616 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Bursa yatırımlarında aslan payı ulaşımın!

Kükürtlü’de kurulan Bereket Sofrası’nda buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019’un seçim sonrası toparlanma yılı olduğunu söyleyerek, ulaşım başta olmak üzere kronik birçok sorunun bu sene içerisinde çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Adalar Ulaşım Çalıştayı'nda imar eksiklikleri konuşuldu!

Adalar'daki ulaşım sorunlarına kalıcı ve sürdürülebilir çözümler getirmek için Büyükada'da "Adalar Ulaşım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştayda imar planı eksiklikleri, adalara ulaşım sorunu ve lojistik faaliyetler gibi çevre sorunları ele alındı.

Bursa ulaşım planı Haberi

Bursa ulaşım planı

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın çözümü raylı sistemler olarak görülüyor. Bursa Olay Gazetesi'nden Ahmet Emin Yılmaz'ın bugünkü yazısında bölgede hayata geçirilmesi gereken projeler anlatıldı...

Bursa gibi doğudan batıya büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu gözüküyor.Ancak…Raylı sistemlerin de kendilerine göre kategorileri var. Bursaray örneğindeki hafif raylı sistem gibi, metro gibi, tramvay gibi, hatta banliyö treni gibi.Bunlar da…Yolcu yoğunluklarına göre yapılan fizibilite hesaplamalarıyla belirleniyor, ya da yatırıma girişen yerel yönetimlere öneriliyor.

Anımsıyoruz da…90’lı yılların başında, rahmetli Teoman Özalp döneminde bazen yeraltından, bazen yerüstünden giden bugünkü Bursaray planlandığında, Merinos-Acemler arası anayolun güneyindeki toplayıcı yol hat güzergahı olarak düşünülmüştü.1994’te Erdem Saker seçildiğinde, böyle bir hattın Kültürpark- Acemler arasındaki mahallelerden anayola inen tüm sokak ve caddelerin önünü keseceği ve çıkmaz sokağa dönüştüreceği için caddenin ortasına aldı.O günün belediye bütçesi tamamı yeraltından metro yapılmasına yeterli değildi. Uygulama Mudanya ve İzmir yollarında sürdü. Ankara Yolu’nda da aynı durum yaşandı.Ne...