28 / 03 / 2024

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'da öncelikli sorun ulaşım ve kentsel dönüşüm!

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor'' dedi.



Seçimde Bursalıların en iyi kararı vereceğine inancının tam olduğunu söyleyen CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, “İnanıyorum ki halk Bursa'nın gülümsemesinden, sorunların en aza indirgenmesinden yana olacak ve en iyi hizmet üretene, ‘yaptıkları yapacaklarının teminatı' olana oy verecektir” diye konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde basın mensuplarıyla Mahfel'de bir araya gelen Bozbey, toplantıda soruları yanıtladı. Bozbey, “1 Nisan'dan itibaren Bursa'da yerelde bizlerle halk arasında köprü olan tüm basın mensupları özgür olacak.Basın gerektiğinde yönlendirici olacaktır. Bu konuda yapacağımızı çalışmalarda, temel hak ve özgürlükler konusunda, yasalarla birlikte farklı bir kent kültürü oluşturacağız. Gazetecilerin kalemini özgürce kullanmasına ihtiyacımız var. Biz katılımcı bir politika izleyeceğiz. Kafamda kooperatif düşüncesi var ama birlikte karar vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Bursa'nın birinci sorununun trafik olduğuna dikkat çeken Bozbey, “Ardından kentsel dönüşüm, çevre, işsizlik, turizm ve birlikte yönetim geliyor. Her sorunun tarafları ile konuşarak bir araya gelerek ortak akılla karar vereceğiz. İşsizlik sorununun bir kısmını hizmet sektörü ile aşacağız. İlave sanayi bölgesine gerek yok.Katma değeri yüksek ürünlerinin üretimi için Bursa'da bir inovasyon merkezi kurarak teknolojik üretimleri teşvik edeceğiz” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Stadyumu ile ilgili de konuşan Bozbey, “Ben Bursaspor üyesiyim. Başka bir takım üyeliğim yok. Stadyumun sadece kafası değil, her yönüyle bitirilmesi gerekiyor. Orasının 24 saat yaşayan bir yer olmasını sağlamalıyız” açıklamasında bulundu.
 


Geri Dön