28 / 03 / 2024

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı son durum

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı son durum

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 

1942 yılında Emlak Bankası Küçük Çamlıca'da büyük arsa satıyormuş!

1942 yılında Emlak ve Eytan Bankası ''Bulunmaz büyük fırsat'' başlığı altında Küçük Çamlıca'da açık artma ve peşin fiyatla büyük arsa satış ilanı vermiş.

Buca Metrosu'nda tarih verildi: İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer, Buca Metrosu'nda ışığın görüleceği tarihi açıkladı. İşte Buca Metrosu ile ilgili detaylar ve Tunç Soyer'in o açıklaması...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Gaziantep Büyükşehir, sanayi alanı imarlı 3 arsayı satıyor! 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca Mahallesi'nde yer alan 3 adet arsayı satıyor. İşte fiyatları ve tüm ayrıntılar...

Gaziantep Büyükşehir'den arsa fırsatı! Yatırımcılar dikkat, Resmi Gazete'de yayımlandı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca Mahallesi'nde yer alan küçük sanayi alanlı arsayı satıyor...

Fiat'tan Nisan ayına özel büyük indirim: 230 bin 900 TL'den başlıyor! İşte Fiat Fiorino Combi 2022 fiyat listesi

Ticari araç satın almak isteyenlere özel Fiat, Fiorino Combi modeline büyük indirim yaptı.  Ayrıca ticari modeller araında ilk fabrika çıkışlı LPG'li Fiorino Eko çok az yakıt tüketiyor. Fiat Fiorino Combi  24 Nisan 2022 fiyat listesi...

Bursa Büyükşehir Belediyesi raylı sistem hatlarında çalışmalarını hızlandırdı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentte inşası devam eden T2 hattında çalışmalarını hızlandırdı. Şehrin en önemli projelerinden biri olan T2 hattında test sürüşleri Mayıs 2022'de başlayacak.

Gaziantep Büyükşehir'den 9.1 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Gaziantep ili, Şehitkamil ilçesi, Taşlıca Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü 9 milyon 100 bin 357,50 TL'ye satıyor.

Büyük Çamlıca 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Büyük Çamlıca, Küçük Çamlıca Plan Bölgesindeki Muhtelif Parsellere İlişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı!

Ukrayna’da 10 milyar dolarlık Büyük İnşa Projesi başladı. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha, Büyük İnşa projesi kapsamında 5 yıl içerisinde toplam 24 bin kilometre yol inşaatı aynı zamanda köprü ve raylı sistemlerin yapılacağını belirtti.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti 1.8 milyar TL!

Çamlıca Camisi’ne metro yapılabilmesi için saatte 32 bin yolcuya ihtiyaç olduğu halde 3 binde kalan, projeyi israf sebebiyle İBB’nin iptal ettiği ortaya çıktı. Proje yeni haliyle, 192 milyon Euro'ya yani yaklaşık 1.8 milyar TL'ye mal olacak.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nın maliyeti ne kadar olacak?

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Balyalı, "“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon Avro'yu aşacağı tahmin ediliyor" dedi.

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı son durum Haberi

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı son durum

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çamlıca Camisi'ne giden raylı sistem hattının yapımı önceki gün Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredildi. Karara göre İstanbul’un Üsküdar ilçesinde bulunan ‘Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı’nı bakanlık yapacak. Maliyeti 425 milyon TL olan 3.48 kilometre uzunluğundaki “Altunizade – Çamlıca Metro” hattında Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Çamlıca Camisi olmak üzere 4 adet istasyon bulunacak. Altunizade istasyonu aç-kapa tekniği ile yapılacak ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı ile entegre noktası bulunacak.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre; metronun yapının Bakanlığa devredilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, söz konusu metro güzergâhının fizibilite ve tasarım çalışmalarının 2017'de bitirildiğini dile getirdi ve şunları kaydetti: 

“Proje bedeli 192 milyon Avro olarak belirlenmiş ama şu anda güncellemeyle birlikte 250 milyon...