25 / 04 / 2024

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. 



İstanbul'un en yeni raylı sistem projeleri arasında yer alan Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı ile ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması için onaylanan proje İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alınarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına devredildi. İlgili karar bugünkü 31337 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

4 İSTASYON

3,48 kilometre uzunluğundaki metro hattında Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Çamlıca Cami 4 adet istasyon bulunacak. Altunizade istasyonu aç-kapa tekniği ile yapılacak ve Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metro Hattı ile bağlantı noktası olacak.

Güzergâh, Altunizade İstasyonu ile başlayarak Çamlıca Tepesi Sosyal Tesisleri'nin yer aldığı Çamlıca Tepesi İstasyonu  yönünde ilerleyecek ve mevcut Üsküdar-Ümraniye Metro Hattının üzerinden devam edecek. Çamlıca Camii karayolu tünellerinin altından geçerek, caminin batısında yer alacak Çamlıca Cami İstasyonu ile son bulacak.

Şehir İçi Raylı Ulaşım Sistemleri, Metrolar ve Bunlarla İlgili Tesislerin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca Üstlenilmesi, Devralınması ve Tamamlanmasını Müteakip Devri ile İlgili Şartların Belirlenmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar için tıklayın

 

İstanbul'da 2021'de 3 raylı sistem hattı açılacak!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön