26 / 04 / 2024

Antalya 3'üncü aşama raylı sistem hattı açılıyor!

Antalya 3'üncü aşama raylı sistem hattı açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. aşama raylı sistem hattının temmuz ayında hizmete açılacağını söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. aşama raylı sistem hattının temmuz ayı sonu itibarıyla Otogardan Varsak'a kadar açılacağını söyledi. Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; hat üzerinde incelemelerde bulunan Başkan Böcek, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bir süre önce hizmete açılan ancak 1 Nisan 2019 tarihinde yüklenici firma tarafından teknik eksiklerin tespit edilebilmesi için seferleri durdurulan 3. Etap Raylı Sistemin Varsak-Otogar hattı arasında yolcu taşımaya başlayabilmesi için çalışmalara devam edildiğini belirtti.

HATLARDA TEKNİK TESTLER YAPILIYOR

Trafik ve yolcu güvenliği açısından sistemin teknik anlamda 28 testten geçmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Böcek, "28 test can ve mal güvenliği açısından son derece önemliydi. Ben mazbatamı almadan önce burası yüklenici firma tarafından durdurulmuştu. Biz de arkadaşlarımızla birlikte toplantılarımızı yaptık ve sürece hız verdik. Temmuz sonu itibarıyla hat açılacak" diye konuştu.


Geri Dön