18 / 04 / 2024

büyükada çarşıya cami mi yapılacak

büyükada çarşıya cami mi yapılacak

Büyükada çarşıya cami yapılmasına itirazlar İBB Meclisi'nde reddedildi. Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve ada sakinleri sit alanında dokunun bozulacağı gerekçesiyle plan değişikliğine karşı çıkmıştı.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 4 bin liraya satılık ev!

İstanbul'da 1937 yılında Büyükada'da konumlanan bir ev 4 bin liraya satışa çıkarılmış. Evin 4 odası ve 900 metrekare büyüklüğünde bahçesi bulunuyormuş.

Emlakta Nostalji: Büyükada'da 12 bin liraya satılık villa! 

İstanbul'un en çok ziyaretçi alan adası Büyükada'da bir villa 1941 yılında 12 bin liraya satılığa çıkarılmış. 

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

İBB tarafından açılışı yapılan Büyükada Oteli'nin fiyatı ortaya çıktı! Bakın gecelik ücreti ne kadarmış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Orman Bakanlığı'nca satışa sunulan Adalar'daki bir tesisi satın alarak, İstanbulluların ve turistlerin kullanımına açtı. Peki, Büyükada Oteli'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Gündemde olmayan o bölge için önemli uyarı! 6,5’ten büyük deprem yaşanabilir!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından değişik bölgeler için gelen uyarılara bir yenisi daha eklendi. Bu kez farklı bir uzman, uzun süredir gündeme gelmeyen bölgede 6,5 büyüklüğünde bir deprem yaşanabileceğini söyledi.

Deprem uzmanı Ahmet Ercan peş peşe sıraladı: Burada büyük depremler yaşanabilir! 

Kahramanmaraş merkezli 10 şehirde ağır yıkıma sebep olan depremlerden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, peş peşe açıklamalar yaparak uyarılarda bulundu. Ercan "Burada büyük depremler yaşanabilir" dedi. İşte ayrıntılar... 

Üç büyük ilden göç trafiği hızlandı! İstanbullular hangi şehre akın ediyor? Ankaralı, İzmirli nereye göç etti?

Hem hayat şartları hem de daha sakin ve gürültüsüz yaşama özlem nedeniyle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yaşayanlar akın akın daha düşük nüfuslu şehirlere ve beldelere göç ediyor.

Otomobil alacaklar büyük şok yaşadı! Dudak uçuklatan fiyat farkı!

Yeni yılla beraber bayilerde yeni otomobil almak isteyenler elleri boş dönerken sıfır araçlarda ki büyük şok herkesi şaşkınlığa uğrattı. Aradaki 100 bin TL'lik farkı görenler gözlerine inanamadı.

Çelikten üzücü haber! Dev sektörün üretiminde büyük kayıp!

Türkiye’nin en önemli sanayi sektörlerinin başında gelen ham çelik üretiminde, başta yurt dışındaki durgunluk nedeniyle büyük düşüş yaşandığı bildirildi.

Euro'da resmen büyük deprem! 20 TL'yi geçen Euro nereye gidiyor? İşte 25 Aralık 2022 Euro kuru!

Euro'da resmen büyük deprem yaşanıyor. 20 TL'yi geçen Euro nereye gidiyor? İşte 25 Aralık 2022 Euro kuru...

Bankalar katında deprem! Tarihin en büyük olayı yaşandı, müşteriler çok tedirgin

Bankacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli bankaları arasında yer alan bir bankaya tarihi bir ceza kesildi. Müşteriler de kesilen cezanın büyüklüğü karşısında tedirginlik yaşadı.

5 bankada yılbaşı öncesi büyük deprem! Duyanın da görenin de resmen dünyası başına yıkıldı! Hemen bakın!

5 bankada yılbaşı öncesi büyük deprem yaşanıyor. Açıklanan bu rakamları duyanın da görenin de resmen dünyası başına yıkıldı... Hemen siz de bakın...

Emekli promosyonlarında çok büyük deprem! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank resmen peş peşe açıkladı! Kimliğini kapanlar koştu

Emekli promosyonlarında çok büyük deprem yaşanıyor. Ziraat, Halkbank, Vakıfbank peş peşe açıkladı! Kimliğini kapanlar bu bankalara koştu...

büyükada çarşıya cami mi yapılacak Haberi

büyükada çarşıya cami mi yapılacak

Büyükada'da çarşı bölgesine cami yapılmasını öngören plan değişikliğine Adalar Belediyesi, Mimarlar Odası ve İstanbul Adaları Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Derneği'nin yaptığı itirazlar İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşüldü. Yapılan itirazlar, kentsel sit alanında yapılacak camiye olanak tanıyan plan değişikliğinin Koruma Bölge Kurulu kararı ve ilgili kurum görüşleri doğrultusunda hazırlandığı gerekçesiyle oyçokluğuyla reddedildi. 

Büyükada İskelesi yakınındaki Maliye Hazinesi mülkiyetindeki 27 ada 16 parsel, dini tesis yapıljnak üzere iki yıllığına Diyanet İşleri Başkanlığı'na tahsis edilmişti. Parselin dini tesis olması yönünde 5 No'lu Koruma Kurulumdan Mayıs 2014'te karar çıktı. Koruma Kurulu, 1/5000 ölçekli plana göre Kurul onayı alınarak avan projeye göre uygulama yapılabileceğine karar verdi. 

Parselin konut ve ticaret alanından dini tesis alanına alınmasına yönelik plan değişikliği IBB Meclisi'nden geçerek Temmuz 2014'te İBB Başkanlığınca...