25 / 04 / 2024

büyükbaş hayvan dinlenme tesisi

büyükbaş hayvan dinlenme tesisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 8 saati aşan mesafede büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için 'dinlenme tesisi' şartı getiriyor. 8 saati aşan büyükbaş ve küçükbaş nakillerinde hayvanlar, bakım ve beslenme için kurulacak istasyonda dinlendirilecek...

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

6 Şubat depremlerinden etkilenen vatandaşlara destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda 386 yetiştiriciye 1095 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'taki depremde zarar gören yetiştiricilere büyükbaş hayvan desteği müjdesi geldi. Paylaşılan bilgiye göre, Dulkadiroğlu ilçesindeki 40 yetiştiriciye 130 büyükbaş hayvan dağıtıldı.

Büyükbaş kurbanlık fiyatları yüzde 140,5 arttı! Fiyatlar ise 35-145 bin lira arasında!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kurban Bayramı kurbanlık fiyatları ve kesim maliyetlerini değerlendirdi. Bu kapsamda, Büyükbaş kurbanlık fiyatları yüzde 140,5 artarken fiyatlar ise 35-145 bin lira arasında değişiyor.

Migros’ta küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Migros, İslami usullere uygun bir şekilde kesimi yapılmış kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan satacak. Kurbanlık fiyatları kg ağırlığına göre farklılık gösteriyor.

CarrefourSA ve Migros kurbanlık fiyatlarını peş peşe açıkladı! Büyükbaş, Küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban Bayramı'na kısa süre kala CarrefourSA ve Migros kurbanlık fiyatlarını peş peşe açıkladı. Peki, zincir marketlerde Büyükbaş, Küçükbaş kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Kurban fiyatlarını gören şoke oluyor! İşte 2023 kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hayvan fiyatları!

Kurban Bayramı öncesi kurban fiyatların araştıran vatandaş şaşkına dönmüş durumda. Büyükbaş hayvan sayısındaki azalma ve maliyetlerdeki artış nedeniyle kurban fiyatları geçen yıla oranla yüzde 150 zamlandı.

Tarım İl Müdürlüğünden çok önemli ikaz! Artık mısır bu fiyattan satılacak

Tarım Mahsülleri Ofisi TMO, stoklarında var olan mısırları, büyükbaş hayvan besici, yetiştiricileri için, kanatlı hayvan besici ve yetiştiricileri  ile yem üreticilerine 5.500 TL/ton ücretten satış yapacağını duyurdu.

Çiftçilere müjde! Tarım Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi daha! Çiftçiler bu parayı hemen alabilecek!

Tarım ve Orman Bakanlığı büyükbaş hibe ödemeleri için merak edilen soruların cevabını verdi. Hibe desteği için taşınması gereken koşullar peş peşe açıklandı. İşte büyükbaş hayvan hibe desteği hakkında merak edilenler...

Çiftçilere peş peşe müjde verildi! O desteğin detayları belli oldu! Bu parayı almaya koşun!

Büyükbaş hayvan hibesi almak isteyen vatandaşlar için konuyla ilgili tüm detaylar belli oldu. Hibe desteği almak isteyenlerin gerekli olan şartları taşıması gerekiyor.

Et ve Süt Kurumu'ndan karkas ete 2023 zammı! 

Et ve Süt Kurumu, kilo başına küçükbaş hayvan eti ve büyükbaş hayvan eti alımına zam yaptı. Peki Et ve Süt Kurumu'nda karkas et alım fiyatı ne kadar? İşte detaylar...

Ete zam yolda: Et ve süt kurumu duyurdu!

Et ve Süt Kurumu hem küçükbaş hem de büyükbaş hayvan eti alım fiyatlarına zam geldiğini duyurdu.. Böylece küçükbaş hayvan eti alımında kilo başına 5-8 lira, büyükbaş hayvan eti alımında 13-26 lira arası artış yaşandı. Bu zamlar sonrasında piyasanın çok gerisinde kalan kurumun et satış fiyatlarını ar

Fabrika, marka, büyükbaş hayvan, çiftlik hepsi icradan satılık

Türkiye’de ekonomik tablo kötüleştikçe mahkemelerdeki icra dosyaları da kabarmaya devam ediyor. Fabrikalar, arazileri, konutlar, işyerleri, markalar, patentler büyükbaş hayvanlar ve çiftlikler de icradan satılığa çıkarılanlar arasında.

Carrefoursa kurbanlık büyükbaş ve küçükbaş hisse fiyatlarını açıkladı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Sabancı Holding ve Carrefour iştiraki CarrefourSA, büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık hayvan hisse fiyatlarını açıkladı. Kurban kesmek isteyen vatandaşlara iki farklı seçenek sunuluyor. İşte detaylar...

büyükbaş hayvan dinlenme tesisi Haberi

büyükbaş hayvan dinlenme tesisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Avrupa Birliği'nde de uygulanan yol üstü hayvan oteli uygulamasına geçiyor. Hazırlanan 'Hayvanların Nakilleri Sırasında Refahı ve Korunması Yönetmelik Taslağa' göre, 8 saati aşan büyükbaş ve küçükbaş nakillerinde hayvanlar, bakım ve beslenme için kurulacak istasyonda dinlendirilecek. 


Rapor zorunluluğu var 

Gelecek yıl başlayacak uygulamaya göre 8 saati aşan uzun yolculuklarda hayvanlar araçtan indirilip dinlendirildikten sonra yolculuğa devam edebilecek. Yine bu nakiller için yolculuk kütüğü ve yolculuk kütüğünde nakil planı, çıkış-varış yeri, nakliyat şirketi beyanı ve karşılaşılan olağandışı olaylara ilişkin raporlar tutulması zorunlu hale gelecek. 


Özel sektör de açacak 

Taslak düzenlemeyi görüşe açan Bakanlık, sığır cinsi, koyun ve keçi türü, evcil tek tırnaklılar gibi hayvanlar için 'otel' dönemini başlatmış olacak. Bu dinlenme istasyonları hem özel sektör hem de kamu eliyle kurulabilecek. 


OCAK...