18 / 04 / 2024

büyükçekmece büyük atatürk parkı ne zaman bitecek

büyükçekmece büyük atatürk parkı ne zaman bitecek

Türkiye’nin örnek projelerinin arasında yer alan Büyük Atatürk Parkı projesini hayata geçiren Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, bu çalışma için Barcelona’nın sahil şeridini incelediğini söyledi...

Atatürk'ün tasarladığı köy projesi Danimarka'da uygulandı! İşte İdeal Cumhuriyet Köyü

Mustafa Kemal Atatürk vefat etmeden önce 1937 yılında Türkiye'yi temelden kalkındırmayı amaçlayarak 'İdeal Cumhuriyet Köyü' projesini yaptı. Bu proje Danimarka'da uygulanarak tüm dünyaya örnek oldu. İşte Danimarka'da bulunan İdeal Cumhuriyet Köyü...

Diyarbakır'daki Atatürk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış!

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a ziyareti sırasında konakladığı Pamuk Köşkü 1937 yılında belediye tarafından satın alınmış. 

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi, 2669 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

İş Bankası, Atatürk'ün vasiyetini 32 yıldır eksik ödüyor iddiası!

Türkiye'nin en büyük 10 bankası arasında yer alan İş Bankası'nın Mustafa Kemal Atatürk'ün vasiyetini eksik ödediği iddia edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı Büyük İstanbul Mitingi ile açıldı!

Dünyanın 5. Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen "Büyük İstanbul Mitingi" ile hizmete açıldı.

Türkiye'nin en büyük şehir parkı Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılıyor!

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi dünyada beşinci, ülkemizde ise en büyük şehir parkı olma özelliğini taşıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi: Dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım ile ilgili tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Peki Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler dedi? İşte İmamoğlu'nun o açıklaması.... 

Cumhuriyet Köyü'ndeki Atatürk Korusu kiraya verildi iddiası!

İstanbul Beykoz'da Atatürk’ün talimatıyla kurulan Cumhuriyet köyündeki korunun, Rize Kalkandelen Vakfı’na kiraya verildiği belirtildi.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 74 dönüm arazi metrekaresi 1.5 TL'den kiraya verilecek! 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kiralanmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulundu. 

Afyonkarahisar'daki Atatürk Konağı yıkılmak üzere!

Afyonkarahisar'da Atatürk ve Mehmetçiğin karargahı olarak kullanılan konak bakımsızlık nedeniyle yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya.

Büyükçekmece'de Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli atıldı!

Cumhuriyet’in 97’inci yılı anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev Büyükçekmece'de inşa ediliyor. Bugün evin temeli atıldı.

Büyükçekmece Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1881 yılında Selanik’te doğduğu ev birebir ölçülerinde Büyükçekmece’de inşa ediliyor. Atatürk Evi ve Müzesi’nin temeli yarın atılacak.

büyükçekmece büyük atatürk parkı ne zaman bitecek Haberi

büyükçekmece büyük atatürk parkı ne zaman bitecek


Türkiye’nin örnek projelerinin arasında yer alan Büyük Atatürk Parkı projesini hayata geçiren Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, bu çalışma için Barcelona’nın sahil şeridini incelediğini söyledi.


Sinanoba’daki Oba Kulüp Tesisleri’nde Batıköy Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Akgün, Büyük Atatürk Parkı’nda gelinen son aşamayı ve projenin detayları ile ilgili bilgi verdi. Mimaroba’yı 18 kilometrelik sahil düzenlemesi ile Gürpınar Burnu’na bağlayacak projenin son aşamaya geldiğini söyleyen Akgün, Büyük Atatürk Parkı’nın Kasım ayında tamamlanacağının müjdesini verdi.


Büyük Atatürk Parkı’ndan başlayan sahil şeridindeki gezi treninin yapımına yeniden başlanacak yat limanından geçeceğini belirten Hasan Akgün, Mimaroba’dan Albatros’a, Albatros’tan da TÜYAP Fuar Merkezi’ne gidecek teleferik projesinin turistik anlamda bölgeye renk katacağını söyledi.


Dünyanın...