29 / 03 / 2024

Büyükçekmece deprem hazırlıklıkları

Büyükçekmece deprem hazırlıklıkları

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Deprem Bilinçlendirme Semineri'nde yaptığı konuşmada "Bütün belediye başkanları olarak, bizim konumuz kentsel dönüşümdür. Büyükçekmece kentsel dönüşüm açısından en şanslı ilçelerden biridir" dedi.

Büyükçekmece Marmara depremine hazırlanıyor: Deprem riskli 8 blokluk 64 daireli site yıkılıyor!

Büyükçekmece’de kentsel dönüşüm çerçevesinde dprem riskli 8 blokluk 64 daireli sitenin yıkımına başlandı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm kapsamında deprem riski taşıyan 2 adada 22 bloktan oluşan toplam 304 konutun yıkım çalışmalarına başlandı.

Şafak Sezer Büyükçekmece'deki 25 milyonluk malikanesini bir türlü satamıyor! Nedeni ise Kolpaçino'daki emlakçı rolü!

Başarılı oyuncu Şafak Sezer 2011 sensinde  Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nden 7 milyon 300 bin TL'ye satın aldığı villasını bir türlü satmaıyor. Nedeni ise ise Kolpaçino'daki emlakçı rolü...

Büyükçekmece olası İstanbul depremine hazırlanıyor! Kentsel dönüşüm kapsamında şu ana kadar 48 bin konut yenilendi

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, şu ana kadar Büyükçekmece’de 48 bin binanın yenilediğini açıklayarak çalışmaların hızla devam ettiğini açıkladı.

İstanbul'da 207 bin bina depreme karşı riskli! Beklenen büyük Marmara depremine nasıl hazırlanmalı? 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, beklenen büyük Marmara depremine hazırlık ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökce, İstanbul'da 207 bin binanın depreme karşı riskli olduğunu aktardı. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'de deprem hazırlığı: 3 bin bina dönüşecek! 

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde son 10 senede 1052 bina yıkıldı. Dönüşüm çalışmaları kapsamında 138'i acil olacak şekilde 3 bin binanın dönüştürülmesi planlanıyor...

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde deprem riski bulunan 3 blok için yıkım çalışmaları başladı. 

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Hilal Hill Büyükçekmece satışta! Yeni proje!

Bahaş Holding Büyükçekmece’de 750 milyon TL’lik yatırımla 800 riskli konutu kapsayan, yaklaşık 65 bin metrekare büyüklüğündeki alanın dönüşümü için harekete geçti. 1450 konut ve 50 ticari alan bulunan Hilal Hill projesinin ilk etabında satışlar başladı.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

İstanbul'un en büyük sorunu: Depreme hazırlık!

İzmir depreminin ardından beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündeme geldii. İstanbul depremi denince akıllara Kanal İstanbul projesi geliyor. Uğur Dündar, "Türkiye'nin bir numaralı devlet+yerel yönetim projesi, Kanal İstanbul değil, depreme hazırlık olmalıdır" diyor. 

Büyükçekmece deprem hazırlıklıkları Haberi

Büyükçekmece deprem hazırlıklıkları

Deprem Bilinçlendirme Semineri'nde konuşan Büyükçekmece Belediyesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Can ve mal kayıplarını asgariye indirmek için depremden korkmak yerine, tedbir almak gerekir. Bütün belediye başkanları olarak, bizim konumuz kentsel dönüşümdür. Geç kalınmış ama tam anlamıyla uygulanabilirse tüm ülkeyi yenileyecek ve büyük ivmeler kazandıracak bir olgudur" dedi. 


Akgün, seminerde yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm kapsamında gerçekleştirdikleri faaliyetleri özetledi ve sözlerini, resmi Twitter hesabı aracılığıyla sosyal medyada paylaştı. İşte Dr. Akgün tweetleriyle Büyükçekmece Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarından bilgiler:


"Çağdaş yeni planlamalarla güvenli ve modern kentler ortaya çıkacaktır. 


Büyükçekmece kentsel dönüşüm açısından en şanslı ilçelerden biridir. 


Baştan aşağı planlı bir şehir olduğu için bizim kentsel dönüşümümüz 1984 itibariyle başlamıştır. 


Büyükçekmece'de 1999 depremini fırsat bilerek, şehrin var olan imar planını +  


Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nü devreye sokarak zemin...