29 / 03 / 2024

Büyükçekmece TÜYAP teleferik hattı

Büyükçekmece TÜYAP teleferik hattı

Yıllardır İstanbul’un gündeminde olan eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın teleferik projelerinden biri hayata geçiriliyor. Büyükçekmece Sahili ile TÜYAP arasında yapılacak teleferik hattı projesinin ihalesi yapıldı. 

'Şehitliğin üzerine villa yapıldı' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'den yanıt: Yazıklar olsun! 

Büyükçekmece'deki 144 villalık projeyle ilgili 'Şehitliğin üzerine villa yapıldı'' iddiasına Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'den tepki geldi. Akgün ''Yazana da çizene de televizyonda konuşana da yazıklar olsun'' dedi.

Büyükçekmece'deki ölüm villalarında şok eden gerçek! 36 villa fazladan yapılmış!

Büyükçekmece’deki ölüm villaları dosyasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Söz konusu ölüm villalarında 36 villanın fazladan yapıldığının bilgisine ulaşıldı. 

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Şafak Sezer Büyükçekmece'deki 25 milyonluk malikanesini bir türlü satamıyor! Nedeni ise Kolpaçino'daki emlakçı rolü!

Başarılı oyuncu Şafak Sezer 2011 sensinde  Büyükçekmece'deki Toskana Vadisi'nden 7 milyon 300 bin TL'ye satın aldığı villasını bir türlü satmaıyor. Nedeni ise ise Kolpaçino'daki emlakçı rolü...

Büyükçekmece'deki Endem TV Kulesi, 152.1 milyon TL'ye satıldı: Türkiye’nin ilk televizyon kulesi!

Büyükçekmece'de TÜYAP Kitap Fuarı’nın hemen yanında bulunan ve Türkiye’nin ilk televizyon kulesi olan Endem TV Kulesi, 152 milyon 111 bin Türk Lirası bedelle FMC Gayrimenkul'e satıldı. İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükçekmece'de 21.7 milyon TL'ye icradan satılık akaryakıt tesisi!

​​​​​​​T.C. Büyükçekmece 1. İcra Dairesi, İstanbul ili, Büyükçekmece ilçesi, Mimarsinan Mahallesi, 3306 parselde yer alan akaryakıt tesisini 21 milyon 730 bin TL'ye satıyor...

Büyükçekmece içme suyu havzasındaki kaçak yapılar yıkıldı!

İstanbul Büyükçekmece Göl'ünde inşa edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleşti.

Mesaken Emlak Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Mesaken Emlak Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece Şubesi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaser Arafat Alhan tarafından açıldı.

Büyükçekmece’de riskli yapılar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi beklenen Marmara depremi uyarılarını dikkate alarak, ilçedeki hasarlı ve riskli yapıları yeniliyor...

Nadir Ataman'ın Büyükçekmece'de kaçak yapı inşa ettiği iddia edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Nadir Ataman'ın Büyükçekmece Kumburgaz'daki iki yapıya, tek yapı belgesi aldığını belirtti...

Büyükçekmece’de 10 kaçak yapı daha yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Büyükçekmece Belediyesi, ruhsatsız ve kaçak yapıları zabıta ekiplerinin gözetiminde yıktı.

Büyükçekmece TÜYAP teleferik hattı Haberi

Büyükçekmece TÜYAP teleferik hattı

İstanbul'un trafiğine çözüm bulmak adına İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen 10 teleferik projesinden biri olan Büyükçekmece Sahili-TÜYAP teleferik hattı için düğmeye basıldı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre, Metro İstanbul A.Ş tarafından 6 Mart 2018'de “Hizmet Alımı” ihalesi gerçekleştirildi. Tahmini bedeli 112 bin 500 lira olan ihaleye 3 teklif geldi. İhaleyi 80 bin lira teklif sunan Ankaralı firma Ser-Se Teleferik Lokantacılık Gıda İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı.

Firma ile 12 Mart 2018'de imzalar atıldı.  Ser-Se Teleferik İstanbul'da daha önce Pierre Loti, Rumelihisarı, Boğaziçi ve Çamlıca teleferik projelerini çizmişti.

8 DAKİKAYA İNECEK
Büyükçekmece Sahil- TÜYAP teleferik hattı 2,5 kilometre 2 istasyondan oluşacak. Hat tamamlandığında Büyükçekmece ile Tüyap arası 8 dakikaya düşürülecek. İBB'ye ait teleferik projelerinden biri olan Büyükçekmece Sahili-TÜYAP hattı...