17 / 04 / 2024

büyükdere novartis arazisi

büyükdere novartis arazisi

Soyak Yapı yatırım tarihine geçecek bir başarıya imza attı. 2005'te emlak sektörü durgunken İstanbul Büyükdere Caddesi'nde Novartis'e ait araziyi 17 milyon dolara aldı. Aradan geçen sürede Zorlu ve El Maktum'un alımları bölgenin değerini katladı. Soyak'ın

1957 yılında Modern Mecidiyeköy Sitesi için Büyükdere Caddesi'ndeki arsalar satılacakmış!

1957 yılında, Mecidiyeköy'de Şişli Büyükdere Caddesi ile Beşiktaş Yıldız arasında Modern Mecidiyeköy Sitesi için imar planı hazırlanmış.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Kağıthane ve Sarıyer ilçeleri Büyükdere Caddesi Batı Kısmı imar planı askıda!

Kağıthane-Sarıyer ilçeleri, Büyükdere Caddesi Batı kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Etiler'deki eski polis okulu arazisindeki yapı ruhsatını iptal etti!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Beşiktaş'taki eski Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde yer alan yapı ruhsatının iptaline karar verildiğini açıkladı.

Seda Sayan Büyükdere'deki villasını satışa mı çıkardı?

Ünlü şarkıcı Seda Sayan, Sarıyer Büyükdere’den 4 milyon dolara satın aldığı villasını 10 milyon dolara satışa çıkardığı iddia edildi.

Yılmaz Büyükerşen'den Eskişehir İnönü'deki arazi için açıklama! 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı, Yılmaz Büyükerşen son günlerde sosyal medyada ortaya çıkan İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu İnönü Eğitim Merkezi’nin arazisi ile ilgili açıklamalada bulundu. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar arazisi teklifi reddedildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Grand Plaza şirketi aracılığıyla Yamanlar Dağı’nda sanatoryum olarak kullanılan sonrasında kaderine terkedilen tesis için ihalede verdiği teklif reddedildi. 

Bill Gates, ABD'nin en büyük toprak sahibi oldu!

Microsoft’un kurucusu ve milyarder Bill Gates, toplamı 1 milyon kilometrekareye yaklaşan tarım arazileriyle birlikte ABD'deki en büyük tarım arazisi sahibi oldu.

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Kanal İstanbul güzergâhında en büyük araziler 3 Arap şirketine ait!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul proje güzergâhında arazi hareketliliği ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “2011’den bu yana arsa hareketi tam 30 milyon metrekareyi bulmuştur. Bölgede en büyük arazisi olan ilk 3 şirket de Arap şirketi.” dedi.

Katarlılar Türkiye'den 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı!

Katarlılarının Türkiye’den aldığı gayrimenkullerin Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza’nın Kanal İstanbul güzergâhında bulunan arazisi ile sınırlı olmadığı ortaya çıktı. Katarlılar, AKP döneminde Türkiye’den toplamda 795 bin metrekare büyüklüğünde toprak aldı.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesi Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketinin!

Ankara Büyükşehir Metropol İmar A.Ş., Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın talimatıyla girdiği Atatürk Orman Çiftliği arazisi ihalesini kazandı...

Wilma Elles Büyükdere Caddesi'nden ev bakıyor!

Beşiktaş’taki Bulvar kafeden çıkarken görüntülenen Wilma Elles, muhabirlerin, “Ev mi arıyorsunuz?” sorusuna “Büyükdere Caddesi güzel değil mi?” cevabını verdi.

büyükdere novartis arazisi Haberi

büyükdere novartis arazisi

SOYAK Yapı, son yıllardaki en kárlı arsa alışverişine imza atmak üzere. Soyak Yapı, 2005 yılında ilaç şirketi Novartis'ten 17 milyon dolara aldığı arsayı en az 150 milyon dolara satmak üzere ihaleye çıkma kararı aldı. İETT Garajı'na komşu olan arsanın değerinin artmasındaki en önemli etken ise El Maktum'un şirketi Sama Dubai'nin İETT Garajı'na, Zorlu Grubu'nun da Karayolları arazisine rekor fiyat vermeleri oldu. Garanti Yatırım'ın danışmanlığında satışa çıkarılan arsa 11 bin 648 metrekare. Muhammen bedeli ise 150 milyon dolar olarak belirlendi. Rekor beklenen arazinin muhammen bedelle metrekaresi 12 bin 876 dolar. Sama Dubai metrekare teklifi 15 bin 246 dolar, Zorlu'nun ise 8 bin 290 dolar olmuştu.

2008