26 / 04 / 2024

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine düzenleme!

Büyükşehir belediyelerinin imar yetkilerine yeni düzenleme mi geliyor? AK Parti’nin üzerinde çalışmalar sürdürdüğü yeni yerel yönetimler düzenlemesi kapsamında, büyükşehir belediyelerinin imar yetkileri yeniden düzenlenebilir...

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin deprem kredisi iptali mecliste kabul edildi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 1999 deprem sonrası Avrupa Yatırım Bankası’ndan kullandığı kredinin kalan 270 Milyon TL’lik kısmının iptali TBMM’de kabul edildi.

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar TBMM'de!

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, binalara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Kocaeli Büyükşehir yılın son imar toplantısını yaptı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, tüm ilçe belediyelerinin katılımıyla her ay düzenlenen imar koordinasyon toplantısını gerçekleştirdi.

Trabzon Büyükşehir 2017 bütçesinde aslan payı raylı sistemin!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin 2017 yılı bütçeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin bugünkü oturumunda görüşülerek karara bağlandı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne yeni hizmet binası!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten ve 11 ilçe Belediye Başkanı ile birlikte Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette ilçe belediyelerinin çalışmaları hakkında bilgi verildi...

İzmir Büyükşehir'den 1 milyon ton asfalt!

Yeni bağlanan ilçelerle birlikte yollardaki asfalt çalışmalarını daha geniş bir alana yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 1 milyon ton sıcak asfalt kullandı.

Ankara Büyükşehir'de bütçe görüşmeleri tamamlandı!

Yenimahalle, Etimesgut, Sincan, Pursaklar, Nallıhan ve Şereflikoçhisar ilçe belediyelerinin bütçelerinin de oybirliğiyle onaylanmasıyla, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Ankara’nın 25 ilçesinin 2016 Mali Yılı bütçelerinin görüşülmesi tamamlanmış oldu.

Ankara Büyükşehir'de bütçe görüşmeleri başladı!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, ilçe belediyelerinin bütçelerinin görüşülmesine başlandı. Büyükşehir Belediye Meclisi, Altındağ, Akyurt, Ayaş, Bala, Beypazarı ve Çamlıdere ilçe belediyelerinin bütçelerini oybirliğiyle kabul etti.

Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi bugün toplanacak!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kasım Meclis Toplantısı’nın 2. oturumu bugün saat 14:00'de gerçekleştirilecek. Meclis üyeleri ilçe belediyelerinin bütçe tahminleri ile ilgili 3 maddelik gündemi oylayacak.

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar Haberi

Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalar



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyükşehir belediyelerinin kullandığı kiralık binalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

Gürer'in soruları


1- Büyükşehir statüsünde belediyelerin illere göre dağılımlı kullandığı kiralık bina sayısı kaçtır?

2- Yıllık ödedikleri kira bedeli ne kadardır?

3- Büyükşehir belediyelerinin bulunduğu yerlerde, ilçe belediyelerinin kiralık kullandıkları mülk sayıları kaçtır? Yıllık kira tutarları ne kadardır?

4- Kiralanan binaların deprem riski açısından incelemeleri yapılmakta...