25 / 04 / 2024

büyükşehir yasa taslağı emlak vergisi payıi büyükşehir yasa taslağı

büyükşehir yasa taslağı emlak vergisi payıi büyükşehir yasa taslağı

Büyükşehir Yasa Taslağı'nda en çok merak edilen hükümler arasında 'yeni gelir kaynağı' yer alıyor. Emlak vergisi, motorlu taşıtlar vergisi ve birçok vergiden belediyelere pay ayrılması planlanıyor...

İzmir'in büyük projeleri yasa ve yönetmeliklere aykırı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almıyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 22 adet arsa satıyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi'ne ait kentin çeşitli noktalarında bulunan 22 adet taşınmazın satışını yapacak. 2886 sayılı yasa ile gerçekleştirecek arsaların ihalesi 23 Mart'ta gerçekleştirilecek.

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Bodrum Şehirlerarası Otogarı Muğla Büyükşehir'e devrediliyor!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne yasa gereği devredilen Bodrum Şehirlerarası Otogarının işletmesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak.

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi'nden Emirgan Korusu'nda yasak inşaat!

1996 yılında Büyükşehir Belediyesi, Emirgan Korusu'na yasağa rağmen mescit, tuvalet ve şadırvan yaptırıyormuş. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izinsiz Beyaz Köşk'ün dibinde başlayan inşaatta yüz yıllık ağaçlar da hasar görmüş.

Büyükşehir olmaya aday iller hangileri?

2012 yılında çıkarılan yasa ile nüfusu 750 bini geçen 14 il ile 30 olan büyükşehir sayısı 2019'a kadar 40'a çıkacak. Peki hangi iller aday?

Büyükşehir olmaya aday 12 il!

2012 yılında çıkarılan yasa ile nüfusu 750 bini geçen 14 il ile 30 olan büyükşehir sayısı 2019'a kadar 40'a çıkacak. Peki hangi iller büyükşehir adayı?

Büyükşehir Yasası ile belediyelerin yetkileri artacak!

Büyükşehir Yasası Uygulama Sonuçları Çalıştayı’nın kapanış oturumunda konuşan Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, “Yeni yasa ile birlikte belediyelerin daha fazla yetkilendirilmesi demokrasimize de ivme kazandırdı, dedi.

Bütünşehir yasa taslağı!

Bazı Büyükşehir Belediyelerinin Sınırlarının Büyütülmesi, 13 İl’de Yeni Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Kurulması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı "Bütünşehir" olarak ifade ediliyor. İşte Bütünşehir yasa taslağı...

Ordu'nun büyükşehir olması için yasa teklifi hazırlandı!

AK Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin, Ordu'nun büyükşehir belediyesi kapsamına alınması amacıyla yasa teklifi hazırladı

13 ili Büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısı tamamlandı!

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, 13 ili büyükşehir kapsamına alan yasa tasarısının geneli üzerinde görüşmeler tamamlanarak, maddelerine geçilmesi kabul edildi

13 ilin büyükşehir olması yasa tasarısı yarına ertelendi!

TBMM İçişleri Komisyonu'nda, Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki yasa tasarısının görüşmeleri, tartışma nedeniyle yarına ertelendi

13 il büyükşehir belediyesi olacak!

13 yeni büyükşehir belediyesi kurulmasının yolunu açacak yasa taslağı tamamlandı. Sanayisi gelişmemiş, vergi gelirinden aldığı pay az olan büyükşehir belediyelerine daha fazla para aktarılacak

büyükşehir yasa taslağı emlak vergisi payıi büyükşehir yasa taslağı Haberi

büyükşehir yasa taslağı emlak vergisi payıi büyükşehir yasa taslağı

Üç yıldır hükümetin konu ile ilgili üzerinde çalışmalar yürüttüğüi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyükşehir belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıdan sonra hızlanan, Büyükşehir Yasa Taslağı’nın en merak edilen hükümlerini “yeni gelir kaynağı” yaratmak oluşturuyor.

Taslağa göre, 30 büyükşehir belediyesi için 20 kalem inceleniyor. Emlak vergisinden, motorlu taşıtlar vergisine, trafik cezalarından, sigorta primlerine kadar belediyelere pay ayrılması hedefleniyor.
Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, edinilen bilgiye göre, 80 maddelik taslak, yeni önerilerle yeniden düzenleniyor. Çalışma özetle şu başlıkları kapsıyor:

Belediyelere yeni gelir yaratmak için 20 kalem üzerinde çalışma yapılıyor. Buna göre, asfalt ve alt yapı hizmetlerinden vatandaştan alınan katılım paylarının kaldırılması, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden büyükşehir belediyelerine yüzde 10 pay ayılması tartışılıyor.

Deprem sigortası, yangın sigortası gibi sigorta primlerinden belediyelere pay ayrılması da taslak çalışmalarında bulunuyor. Kültür varlıklarından...