25 / 04 / 2024

cam balkon şartı

cam balkon şartı

Koronavirüs sürecinde evde tadilat işlerinde artış yaşandı. Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Cam balkon talebi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 arttı.

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat işlemlerine başlandı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşudan onay alınması gerekiyor.

Cam balkon için komşu onayı şart!

Sitede toplu olarak gerçekleştirilmeyen ve kişilerin özel tercihleri olarak uygulanacak durumlarda dikkat etmesi gerekiyor. Bu durumda cam balkon yaptırmak istenildiğinde komşulardan izin alınması gerekiyor.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Çoğumuzun evlerinde yer alan cam balkonlarla ilgili Yargıtay'dan şaşırtan bir karar geldi. İşte o kararın detayları...

Cam balkonlu ev sahipleri dikkat! Para cezası kesilebilir!

Cam balkon ya da katlanır cam balkon yaptırmak isteyenler bu konudaki yasal durumu araştırmaya devam ediyor. Gündem ve tartışma konusu olan bu başlık ile ilgili Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. İşte Yargıtay’ın açıkladığı cam balkon kararının detayları…

SGK’dan son dakika açıklaması! Gözlük cam ve çerçeve için ödenen tutarlara yüzde 39 ila yüzde 200 arasında arttı.

Sosyal Güvenlik Kurumu, genel sağlık sigortası doğrultusunda gözlük camı ve çerçeveler için ödenen tutarlarda değişiklik yaptığını açıkladı. Bunula beraber, farklı kalemlerde de artışların yapıldığı duyuruldu.

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...

TOGG gelişmeye devam ediyor! Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu...

Yerli otomobil TOGG gelişmeye devam ediyor. Otomobil araştırmalarında TOOG'un bilinmeyen özelliği ortaya çıktı. Artırılmış gerçeklik özelliği duyuruldu. Artık tüm bilgiler otomobilin ön camına yansıtılacak. İşte merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Balkonu izinsiz kapatan yandı!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, cam balkon konusunu kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitelerde balkonlar camla kapatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz müstakil 30 villadan oluşuyor. Kendi bahçemize çam ektik. ‘Bütünlüğü, görüntüyü’ bozuyor diyle, çamları kaldırmamızı istiyorlar. Villalarının giriş balkonlarını cam ile kapatmakta bir sakınca görmediler. Cam balkon ile ilgili görüşleriniz nedir?' sorusunu cevapladı.

2020'de cam balkon talepleri yüzde 70 arttı!

2020’de “cam balkon” talepleri yüzde 70 büyüyerek rekor kırdı. Bunun sebebi ise, evde geçirilen zaman arttıkça, evle ilgili ertelenen planların hayata geçirilmesi oldu.

2020’de cam balkon talepleri rekor kırdı!

2020 yılında cam balkon ve sineklik yaptırma talepleri rekor kırarken şömine ve barbekü yapım taleplerinde yüzde 140’lık artış olduğu gözlemlendi.

Cam balkon için 5'te 4'ünün onayı şart!

Yargıtay kararına göre, dış cepheye bakan kapı, pencere, balkon ve koridorlar ortak olan olarak adlandırılıyor ve sosyal alanlarda bir tadilat yaptırılması gerekildiğinde maliklerin beşte dördünün onay imzası gerekiyor.

Cam balkon için 5'te 4 onay şart!

Sitede toplu olarak gerçekleştirilmeyen ve kişilerin özel tercihleri olarak uygulanacak durumlarda maliklerin 5'te 4'ünün onay imzası gerekiyor.

cam balkon şartı Haberi

cam balkon şartı

Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber ev tadilatı taleplerini araştırdı. Armut’un verilerine göre, ev tadilatı hizmetlerinde 2020 Mayıs’ın ilk haftasında gelen taleplerin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 59 daha fazla olduğu ortaya çıktı. 2020 yılının Nisan ve Mayıs ayları karşılaştırıldığında ise Mayıs ayının ilk haftasında gelen taleplerin Nisan’ın ilk haftasındaki taleplerden yüzde 58 fazla olduğu ortaya çıktı. Veriler, sürecin bu yönde devam etmesi durumunda tüm zamanların ev tadilat talep rekorunun kırılacağı düşünülüyor.

Boya ve badana hizmetleri başı çekiyor

Gelen talepler değerlendirildiğinde en çok ilgi gösterilen ev tadilatı boya badana da yapıldığı görülüyor. Boya badana tüm taleplerin yüzde 10’unu oluşturarak en çok talep edilen servis oluyor ve verilere göre Nisan ayının ilk beş gününe kıyasla istenildiğinde Mayıs ayının ilk haftasında yüzde...