25 / 04 / 2024

Cam balkonsuz ev kalmayacak!

Cam balkonsuz ev kalmayacak!

Koronavirüs sürecinde evde tadilat işlerinde artış yaşandı. Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Cam balkon talebi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 arttı.



Türkiye’nin en büyük online hizmet platformu Armut, normalleşme sürecine geçilmesiyle beraber ev tadilatı taleplerini araştırdı. Armut’un verilerine göre, ev tadilatı hizmetlerinde 2020 Mayıs’ın ilk haftasında gelen taleplerin geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 59 daha fazla olduğu ortaya çıktı. 2020 yılının Nisan ve Mayıs ayları karşılaştırıldığında ise Mayıs ayının ilk haftasında gelen taleplerin Nisan’ın ilk haftasındaki taleplerden yüzde 58 fazla olduğu ortaya çıktı. Veriler, sürecin bu yönde devam etmesi durumunda tüm zamanların ev tadilat talep rekorunun kırılacağı düşünülüyor.

Boya ve badana hizmetleri başı çekiyor

Gelen talepler değerlendirildiğinde en çok ilgi gösterilen ev tadilatı boya badana da yapıldığı görülüyor. Boya badana tüm taleplerin yüzde 10’unu oluşturarak en çok talep edilen servis oluyor ve verilere göre Nisan ayının ilk beş gününe kıyasla istenildiğinde Mayıs ayının ilk haftasında yüzde 124 artış yaşanıyor.

En çok talep alan hizmetlerin diğerleri ise sırasıyla Cam Balkon, Koltuk Döşeme, Sineklik, Parke Laminant Döşeme, Mutfak Dolabı Yapımı, Fayans Seramik Döşeme, Anahtar Teslim İnşaat, PVC Pencere Kapı ve Ev Tadilatı oluyor.

Cam balkondan vazgeçmiyoruz

Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oluyor. Son iki ay boyunca yoğun talep gören cam balkon hizmeti için Mayıs ayının ilk 5 gününde, geçen aya göre yüzde 161 artış yaşanıyor. Cam balkon hizmetine olan taleplerin, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 artış yaşandı.

Ev tadilatlarına gelen taleplerin en çok geldiği iller ise sırasıyla İstanbul,  Ankara  ve  İzmir  olarak öne çıkıyor. İstanbul taleplerinde getiğimiz ayın ilk 5 gününe göre bu ayın ilk 5 gününde yüzde 169 artıyor.

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Cam balkon için komşu onayı şart!


Geri Dön