25 / 04 / 2024

Cam balkon tadilat izni

Cam balkon tadilat izni

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat telaşı başladı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşularınızdan rıza almanız gerekiyor.

Yargıtay'dan emsal niteliğinde karar! Ev sahibi ve kiracılar dikkat!

Cam balkonlar, bazı binalarda komşular arasında sorunlara neden oluyor. Yargıtay’dan cam balkon yaptıran konut sahiplerini ilgilendiren karar çıktı. İşte Yargıtay'a taşınan konuya dair detaylar...

Evini genişletmek için cam balkon yaptıranlara Yargıtay'dan uyarı!

Küçük evini genişletmek için balkonlarını camla kapatma yöntemini seçiyor. Ancak Yargıtay'dan bu kişilere uyarı geldi. İşte detaylar...

Evinde cam balkon olanlar dikkat; Yargıtay'dan emsal karar! Cam balkon yasak mı?

Çoğumuzun evlerinde yer alan cam balkonlarla ilgili Yargıtay'dan şaşırtan bir karar geldi. İşte o kararın detayları...

Cam balkonlu ev sahipleri dikkat! Para cezası kesilebilir!

Cam balkon ya da katlanır cam balkon yaptırmak isteyenler bu konudaki yasal durumu araştırmaya devam ediyor. Gündem ve tartışma konusu olan bu başlık ile ilgili Yargıtay yeni bir emsal karar açıkladı. İşte Yargıtay’ın açıkladığı cam balkon kararının detayları…

Balkonu izinsiz kapatan yandı!

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında, cam balkon konusunu kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Sitelerde balkonlar camla kapatılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz müstakil 30 villadan oluşuyor. Kendi bahçemize çam ektik. ‘Bütünlüğü, görüntüyü’ bozuyor diyle, çamları kaldırmamızı istiyorlar. Villalarının giriş balkonlarını cam ile kapatmakta bir sakınca görmediler. Cam balkon ile ilgili görüşleriniz nedir?' sorusunu cevapladı.

2020'de cam balkon talepleri yüzde 70 arttı!

2020’de “cam balkon” talepleri yüzde 70 büyüyerek rekor kırdı. Bunun sebebi ise, evde geçirilen zaman arttıkça, evle ilgili ertelenen planların hayata geçirilmesi oldu.

2020’de cam balkon talepleri rekor kırdı!

2020 yılında cam balkon ve sineklik yaptırma talepleri rekor kırarken şömine ve barbekü yapım taleplerinde yüzde 140’lık artış olduğu gözlemlendi.

Cam balkon için 5'te 4'ünün onayı şart!

Yargıtay kararına göre, dış cepheye bakan kapı, pencere, balkon ve koridorlar ortak olan olarak adlandırılıyor ve sosyal alanlarda bir tadilat yaptırılması gerekildiğinde maliklerin beşte dördünün onay imzası gerekiyor.

Cam balkon için 5'te 4 onay şart!

Sitede toplu olarak gerçekleştirilmeyen ve kişilerin özel tercihleri olarak uygulanacak durumlarda maliklerin 5'te 4'ünün onay imzası gerekiyor.

Cam balkonsuz ev kalmayacak!

Koronavirüs sürecinde evde tadilat işlerinde artış yaşandı. Bu dönem içerisinde en çok dikkat çeken servis ise cam balkon hizmeti oldu. Cam balkon talebi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 181 arttı.

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Koronavirüs nedeniyle evlerde vakit geçirenler balkon keyfi için online çözümler araştırıyor. Armut verilerine göre balkon keyfi yapmak isteyenlerin tercihi cam balkonlardan yana...

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat işlemlerine başlandı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşudan onay alınması gerekiyor.

Cam balkon tadilat izni Haberi

Cam balkon tadilat izni

Birçok ev sahibi cam balkon kapama için nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini öğrenmek istiyor. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşularınızdan rıza almak şart. Hürriyet Gazetesi yazarı Oya Armutçu, bugünkü yazısında tadilat yaptırmak isteyenlere uyarılarda bulundu.

Yaz kapıda, bahar geldi. Apartmanlarda, evlerde yine tadilat telaşı var. Ahşap parke, boya badana... Hatta daha kapsamlı, mutfak ve banyo dahil dairesini dört duvar bırakıp yeniden yaptıranlar var. Tadilat, yaptıran için de komşular için de zahmetli ve gürültülü.

KRİTER: KOMŞUYU RAHATSIZ ETMEMEK

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan (KMK) kaynaklı davaların temyiz incelemesinde bulunan Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin emekli üyesi Avukat Mahmut Kamacı, konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Gürültüsüz bir tadilat elbette olmaz. Önemli olan gürültünün diğer kat maliklerini rahatsız edecek boyutta olup olmamasıdır. Kanun ‘Kat...