25 / 04 / 2024

Candan Yüceer orman arazileri açıklaması

Candan Yüceer orman arazileri açıklaması

CHP Milletvekili Candan Yüceer, kamu yararı ve zarureti kapsamında yapılaşmaya açılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

Karmod Ukrayna’daki 2+1, 3+1 çelik ev projesini tamamladı!

Karmod, Ukrayna’nın batısında Polonya sınırındaki 2+1 ve 3+1 çelik ev projesini tamamladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, projeye ilişkin bilgi verdi.

Kanarya Adaları’nda afet konutlarında Karmod çelik evler tercih edildi!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada Cumbre Vieja yanardağındaki volkanik patlama sonrası zarar gören konutların yeniden inşası için La Palma adasında 6 ayrı yerde çelik ev projesi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Deprem korkusu konteyner ev talebini artırdı!

Türkiye'nin hemen hemen her yerinde deprem meydana gelmesi konteyner evlere talebi arttırdı. Konuyu değerlendiren Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer, depremlerden sonra konteyner evlere özel bir ilgi oluştuğunu belirtti.

Deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış!

Karmod Genel Müdürü Abdullah Yüceer yaptığı açıklamada deprem sonrası prefabrik çelik ev taleplerinde rekor artış yaşandığını ve çağrı merkezine günlük ortalama 1000 adete yakın konut talebi geldiğini söyledi.

Stay With Alfred Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Stay With Alfred Gayrimenkul Hizmetleri Limited Şirketi bugün 500 bin TL sermaye bedeli ile Emrah Yüceer tarafından kuruldu.

Candan Yüceer: Ormanlar arsa ofisi haline getirilmeye çalışılıyor!

CHP Milletvekili Candan Yüceer, kamu yararı ve zarureti kapsamında yapılaşmaya açılmaya çalışıldığını dile getirdi. 

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

İstanbul'da kira fiyatları iki kat arttı!

İstanbul genelinde kira fiyatlarında rekor artış tüm hızıyla devam ediyor. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer kira fiyatlarına yönelik komisyon kurulması yönünde talepte bulundu. 

Tekirdağ PAKOP OSB'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddia edildi!

Tekirdağ'ın Ergene ilçesine yapılması planlanan PAKOP Organize Sanayi Sitesi'nin tarım arazileri üzerine yapılacağı iddiası ve projenin çevresel etkileri meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Şehir hastaneleri için üstlenici firmalarla imzalanan sözleşmelerin içeriği mecliste!

Şehir hastaneleri için üstlenici firmalarla imzalanan sözleşmelerin içeriği ve Tekirdağ'da bulunan şehir hastanesiyle ilgili bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yüceer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çoya Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Çoya Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yüceer tarafından kuruldu.

Bolu Yenipelitcik'deki kaçak yapı yıkıldı!

Bolu Yenipelitcik Köyü'nde orman arazisine inşa edilen kaçak konut yıkıldı...

Candan Yüceer orman arazileri açıklaması Haberi

Candan Yüceer orman arazileri açıklaması

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 30 Kasım 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan ve ormanlarda kamu yararı ve zaruret dahilinde yapılaşmaya izin veren Orman Kanunu’nun 17. ve 18. maddesine dair yönetmelikleri hakkında değerlendirme yaptı. Sputniknews'ten Ali Çağatay'ın haberine göre; Yüceer şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Geçtiğimiz günlerde 16 Kasım’da bir torba yasa geldi ve Orman Kanunu’nun 18. maddesinde değişiklik yapılıp gene bu kapsam genişletildi. Yeni yapılaşmalara izin veren yönetmelikler bu torba yasanın akabinde maalesef çıkmış oldu. Biz biliyoruz ki yanan yerler bir süre sonra olağan haline, ekosistemine ulaşabilir ama bu şekilde kurulan tesislerin normal bir düzene geçmesinin mümkün olmadığını bizler biliyoruz. Hal böyle olmasına rağmen 2012 ve 2020 arasında bu tür tesislerle fiili olarak kaybedilen yıllık ortalama orman alanı yangınlarla yok olan ormanların...