18 / 04 / 2024

Cargill danıştay kararı

Cargill danıştay kararı

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde kurulu Cargill fabrikası, Danıştay’ın mahalli mahkeme kararını bozması üzerine açıklama yaptı. İşte yapılan o açıklama.

Danıştay 13. Dairesi, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesini iptal etti!

Danıştay 13. Dairesi tarafından Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi inşaatının Cumhurbaşkanlığı’nın icraat programında olmasının ‘ihalede ivedilik’ şartını yerine getirmediğini ifade etti. Alınan bir son dakika kararıyla Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ihalesi iptal edildi.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Çeşme Turizm Bölgesi için Danıştay kararını verdi: 16 bin dekarlık alan yapılaşmaya açılabilecek!

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle hayata geçirilmesi planlanan Çeşme Turizm Bölgesi Projesi kapsamında, Danıştay tarafından karar verildi. İşte ayrıntılar...

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Danıştay'dan milyonları ilgilendiren maaş kararı: Borcu olanlara önemli uyarı

Danıştay, devlete olan vergi borcunu ödeyemeyen bir vatandaşın yetim maaşına haciz konulamayacağına dair karar aldı. Emsal niteliği taşıyan kararda maaşa uygulanan haciz işlemi iptal edilerek yürütmenin durdurulmasına hükmedildi. İşte detaylar..

Danıştay, Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planını iptal etti!

Bahçeşehir Gölet Park projesinin imar planının iptali talebiyle açılan davalarla ilgili olarak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje için açılan itiraz davaları çerçevesinde, Danıştay'ın imar planlarının kesin olarak iptal edilmesi kararı aldığı ortaya çıktı. 

Danıştay’dan Halkalı-Ispartakule demiryolu ihalesi için iptal kararı!

Kanal İstanbul geçişi kapsamında Halkalı ile Ispartakule arasına yapılması planlanan demiryolu ihalesi, Danıştay tarafından iptal edildi.

Konut satışlarında KDV için Danıştay'dan şok karar!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konut satışlarındaki kdv ve ankastre detayını kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay’dan müteahhitlere ankastre şoku' başlıklı yazısı...

Ümraniye Elmalıkent Mahallesi'ndeki riskli alan kararına Danıştay'dan dur!

2020 Kasım'da Ümraniye ilçesi Elmalıkent Mahallesi’ndeki 62 dönüm büyüklüğündeki alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Danıştay tarafından kararın hukuka aykırı bulunduğunu aktardı.

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro ihalesine Danıştay'dan iptal kararı!

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Danıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Bursa Emek-Şehir Hastanesi raylı sistem inşası için 2 şirketin kazandığı 1 milyar 600 milyon TL bedelli ihale için iptal kararı aldığını dile getirdi. 

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Cargill danıştay kararı Haberi

Cargill danıştay kararı

 Orhangazi ilçesinde kurulu Cargill fabrikası, Danıştay'ın mahalli mahkeme kararını bozması üzerine açıklama yaptı. Cargill'den yapılan açıklamada, "Cargill, gıda, tarım, finans ve endüstriyel ürün sektörlerinde faaliyet gösteren küresel bir şirkettir. Türkiye'deki faaliyetlerine 1960 yılında başlamış; bugüne kadar Bursa/Orhangazi, Kocaeli/Gebze ve Balıkesir'de bulunan üretim tesisleriyle Türkiye'ye 300 milyon doların üzerinde yatırım yapmış, yaklaşık 500 kişiye doğrudan, tedarikçileri, bayileri ve müşterileriyle birlikte binlerce kişiye istihdam alanı sağlamış ve bunun neticesinde Türk ekonomisinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Altını çizmek isteriz ki, şirketimiz, Türkiye'deki 55 yıllık ticari geçmişinde tüm faaliyetlerini, yasalar, yerel değerler ve insana saygı çerçevesinde yürütmüştür. Bugüne kadar hukuk dışı tek bir işlemi olmamasına rağmen, şirketimiz, değişik dönemlerde bazı haksız iddia ve ithamlarla karşı karşıya kalmıştır. Son günlerde bazı medya organlarında...