25 / 04 / 2024

Çatalca imar mevzuatı

Çatalca imar mevzuatı

Çatalca Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısının 2. Birleşimi gündem maddelerini görüşmek üzere Belediye Başkanı Mesut Üner Başkanlığında toplandı.  Hisarbeyli Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar oy birliğiyle kabul edildi.

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

Belediyelerin otopark gelirleri arsa alımları ve inşasında kullanılacak!

TBMM Çevre Komisyonunda onaylanan Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi ile Karayolları Trafik Kanunu'nda değişiklikle imar mevzuatı kapsamında belediyelerin otopark gelirlerini büyükşehir belediyesine aktarılması uygulaması sona eriyor.

İmar mevzuatına aykırı yapılar yıkılacak!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Kocaeli'de ‘İmar Mevzuatı’ eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye personelleri tarafından “İmar Kanunu – Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği” eğitimi düzenlendi.

Çatalca Belediyesi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2020 Yılı Şubat Ayı Toplantısının 2. Birleşimi Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Başkanlığında gerçekleştirildi. Dün saat 10:30'da Çatalca Belediyesi Meclis Salonunda yapılan toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Çatalca Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşuldu!

Çatalca Belediye Meclisi'nin 2020 Yılı Şubat Ayı Toplantısının 1. Birleşiminde imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşuldu.

Turan Hançerli: Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, imar mevzuatında değişikliği öngören yeni yasa teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hançerli, ''Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın'' diye konuştu.

Çatalca imar mevzuatı Haberi

Çatalca imar mevzuatı

Çatalca Belediye Meclisi 2019 yılı Haziran ayı toplantısının 2. Birleşimi, Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner Başkanlığında Belediye Meclis Salonunda yapıldı. Çatalca Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre meclis toplantısı gündem konularının görüşülerek karara bağlanmasıyla ile devam etti. Hisarbeyli Mahallesi Uygulama İmar Planına yapılan itirazlar ile ilgili İmar Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin birinci maddesi olan, "Meclis Üyesi Belediye Başkan Yardımcısı Ücretinin Belirlenmesi" ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.

İkinci gündem maddesi olan “Ek tarife”  ile ilgili maddenin Plan ve Bütçe Komisyonunda kalması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin üçüncü maddesi, “Geçiş Hakkı Bedeli” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu oy birliği ile kabul edildi.

Dördüncü gündem maddesi olan, “1/1000 ölçekli Hisarbeyli Mahallesi Uygulama...