20 / 04 / 2024

çatı masrafı kime aittir

çatı masrafı kime aittir

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait olur?

Kiracıların konutlarda gerçekleştirdikleri bazı tadilatların masrafları konut sahipleri arasında zaman zaman sorun yaşanmasına neden oluyor. Peki, kiracı balkonu mutfağa katarsa masraftan düşebilir mi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracının merak ettiği detay! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kiradan düşer mi?

Son zamanlarda ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemi de meşgul ediyor. Bu kapsamda, kiracıların evlerde yaptıkları bazı tadilatların masrafları ev sahipleri arasında sorun olduğu bilinmekte. Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait oluyor, işte merak edilen detaylar...

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Hangi masraf kime ait 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan uyuşmazlıklara kış aylarının yaklaşmasıyla konutlarda başlayan ev bakımı ve ısı yalıtımı gibi hususlar da eklendi. Bu nedenle, taraflar arasında hangi masrafın kim tarafından ödeneceği merak konusu olmaya başladı. İşte 8 soruda cevabı...

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına verilen zam müjdelerinin ardından, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığına zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki kime kaç lira maaş verilecek?

Ev satarken tapu masrafı kime ait?

Ev satışı yapan da evi alan kişilerin de bazı soruları bulunmaktadır. Sorulan sorulardan biri de “Ev satarken tapu masrafı kime ait?” şeklinde sorulan sorudur. İşte merak edilenler!

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir işlemlerinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devir masrafları kime aittir?

Çatı kime aittir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılmayacağını kaleme aldı. Peki çatı kime aittir?

Binalardaki çatı katının tasarrufu kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat mülkiyeti tesis edilmiş üç katlı binada kat malikiyim. Ancak projede olmayan ama üçüncü katın üstünde fiilen bulunan çatı çatı katı var. Çatı katından en üst katın malikinin, diğer iki malikin ‘olur’unu almadan tasarruf edebilme hakkı var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Akan çatının tamir masrafını kim öder?

Çatı katında oturuyorsunuz, kiremitler kırıldı, salonunuza su akıyor. Masrafı kim ödeyecek? 

çatı masrafı kime aittir Haberi

çatı masrafı kime aittir

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Ancak, çatı katının en üst katta oturan malike tahsis edilmesi için diğer kat maliklerinden muvafakatname alması gerekiyor. 


Ancak böyle bir karar alınmaması halinde çatı katı bütün kat maliklerinin ortak kullanım alanı oluyor. Peki çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ana taşınmazın çatısının yapımı, tamiri, çatıdan su sızması nedeni ile bağımsız bölümlerde veya eşyalarında hasar oluşması halinde kat maliklerinden arsa payları oranında yapılan masrafa iştirakleri istenmesi gerekiyor. 


Çatı katı masrafları Yargıtay kararı örnekleri:


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      Esas No : 2005 / 661      Karar No : 2005 / 922


Özü : 

ANA...