25 / 04 / 2024

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...



Konut, iş yeri, arsa veya arazi gibi taşınmazların ticari işlemleri için tapu kayıtlarında çeşitli masraflar ortaya çıkıyor. Tapu Müdürlüğü’ne yatırılması gereken harçların ödemesi, alıcı ve satıcının ait oranda katılımı ile gerçekleştiriliyor. 
 
Tapu devir işlemlerinin gerçekleştirilebilmesi için bazı belgelerinde temin edilmesi gerekiyor. Tüm evrakların tamamlanması ve prosedürlere uygun olması halinde tapu devir işlemi kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Konut alım- satımlarında devlet tarafından belirlenen tapu masraflarının bu aşamada ödenmesi gerekiyor. Ödeme sonrası alınan makbuz ile satış işlemi gerçekleştirilebiliyor. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Kanuna göre; ev satarken tapu masraflarından alıcı ve satıcı eşit bir şekilde sorumlu oluyorlar. Ancak tarafların arasında yapılan anlaşmaya göre iki taraftan birisi de ödemeyi yapmayı kabul edebiliyor. 


Geri Dön