19 / 04 / 2024

çatı masrafları kime aittir

çatı masrafları kime aittir

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Ev sahibi ve kiracılar bunu merak ediyor! Kombi, petek bakımı, çatı tadilatı masrafları kime ait? İşte cevabı...

Kışın yaklaşması ve havaların soğuması ile beraber kombi, petek bakımı, çatı tadilatı gibi giderler, kiracı ile konut sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Temizlik ve bakım kiracıya aitken parça değişikliği ve tamir konut sahibinin sorumluluğunda yer alıyor. İşte yasal hakların detayları...

Yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığı alanlar dikkat! Kime kaç lira maaş verilecek? Şimdi göz atın!

Asgari ücret ile emekli ve memur maaşlarına verilen zam müjdelerinin ardından, yaşlılık aylığı, evde bakım parası, engelli aylığına zam gelip gelmeyeceği gündem oldu. Peki kime kaç lira maaş verilecek?

Ev satarken tapu masrafı kime aittir?

Gayrimenkul alım satım işlemleri gerçekleştirilirken çeşitli masraflar ortaya çıkmaktadır. Peki, ev satarken tapu masrafı kime aittir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Tapu devir masrafları kime aittir?

Tapu dairesinde yapılan gayrimenkul devir işlemlerinde belli oranlarda masraf ödemesi yapılıyor. Peki, tapu devir masrafları kime aittir?

Çatı kime aittir?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında çatının teras olarak kullanılıp kullanılmayacağını kaleme aldı. Peki çatı kime aittir?

Tapu satış masrafları kime ait?

Gayrimenkullerin alım satım işlemleri tapu dairelerinde yapılıyor. Tapu devir masrafları 2021'de ne kadar olacak ve nasıl yapılacak? Tapu satış masrafları kime ait? İşte tüm merak edilenler...

Binalardaki çatı katının tasarrufu kime ait?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat mülkiyeti tesis edilmiş üç katlı binada kat malikiyim. Ancak projede olmayan ama üçüncü katın üstünde fiilen bulunan çatı çatı katı var. Çatı katından en üst katın malikinin, diğer iki malikin ‘olur’unu almadan tasarruf edebilme hakkı var mıdır?' sorusunu cevapladı.

Bina dış cephe temizliği masrafı kime ait?

Bina dış cephe temizliği söz konusu ise bu masraflar kime ait olmalıdır? Kiracıyı mı yoksa ev sahibini mi ilgilendirir?

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Tapu masrafları kime aittir?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılacak devir için öncelikle randevu alınıyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları kime aittir?

Emlak alım satım masrafları kime aittir?

Emlak alım satım işleri için alıcı ve satıcının müracaatının ardından tapu memuru emlak alım satım masraflarının ödenmesini istiyor. Peki, emlak alım satım masrafları kime aittir? İşte yanıtı..

Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Bir apartmandaki mesken ve işyerleri için kat mülkiyeti hakkı kurulabiliyor. Kat mülkiyeti kurulma aşamasında birtakım masraflar ödeniyor. Peki kat mülkiyeti tapu masrafı ne kadar? Kat mülkiyeti tapu masrafı kime aittir?

Ev alırken tapu masrafları kime aittir?

Ev alırken evin satış bedelinin yanı sıra birtakım masraflarının da ödenmesi gerekiyor. Peki, alıcı hangi masrafları öder? Ev alırken tapu masrafları kime aittir? Satıcı masraflara katılım sağlamaz mı?

çatı masrafları kime aittir Haberi

çatı masrafları kime aittir

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Ancak, çatı katının en üst katta oturan malike tahsis edilmesi için diğer kat maliklerinden muvafakatname alması gerekiyor. 


Ancak böyle bir karar alınmaması halinde çatı katı bütün kat maliklerinin ortak kullanım alanı oluyor. Peki çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince ana taşınmazın çatısının yapımı, tamiri, çatıdan su sızması nedeni ile bağımsız bölümlerde veya eşyalarında hasar oluşması halinde kat maliklerinden arsa payları oranında yapılan masrafa iştirakleri istenmesi gerekiyor. 


Çatı katı masrafları Yargıtay kararı örnekleri:


Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      Esas No : 2005 / 661      Karar No : 2005 / 922


Özü : 

ANA...