27 / 04 / 2024

çatı tamiri ortak gider midir

çatı tamiri ortak gider midir

Ortak alan olan çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor. Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olur? Çatı tamiri ortak gider midir?

Çatı onarımı kime aittir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı katının tek bir malikin kullanımında olması durumunda çatı onarımı kime ait oluyor? Çatı tamiri kime aittir?

Emlak Konut GYO Ortaköy arsası için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO'nun Ortaköy'de satışa çıkardığı arsasının kazananı Pasifik Grup oldu. Emlak Konut GYO ve Pasifik Grup Gayr. Yat. A.Ş. & Pasifik Gayr. Yat. İnş. A.Ş. İş Ortaklığı arasında imzalar atıldı...

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), "Yapı Tasarım Yarışması" ile mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerini kentteki atıl alanların nitelikli dönüşümüne ortak ediyor.

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

Çatı ortak alan mıdır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız ruhsatsız, tapumuz toprak tapusu, Ben binaya çatı yapmayı teklif ettim kabul etmediler. Ben kendi imkanlarım ile yaptım ve çatı arasını kullanıyorum. Şimdi diğer ortaklar da kullanmak istiyor. Bunu önleyebilir miyim? Haklarım nedir?' sorusunu cevapladı.

Hazineye ait atıl tarım arazileri üretime açılıyor!

Tarım ve Orman ile Çevre ve Şehircilik bakanlıklarının ortak olarak yaptığı çalışmalarla Hazineye ait atıl tarım arazileri, çiftçinin kullanımına açılıyor.

Ortaköy’deki imar değişikliğinde geri adım mı atıldı?

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın da uygun bulmayarak tekrar görüşülmesi için meclise iade ettiği dosyalardan biri olan Beşiktaş Ortaköy’deki imar değişikliğine ilişkin kararında direnen AKP, 2 yıl sonra geri adım attı

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

İzmir Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal  A.Ş, Doğanbey’de satın alınan 42 dönüm arazide inşa edilecek olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temelini ilkbaharda atıyor.

Çatı onarımı ortak gider midir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor.     Peki, çatı onarımı ortak gider midir?

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Küçükçekmece Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı!

Küçükçekmece Belediyesi ile İstanbul Cemevi Kültür Merkezi Yaptırma Hizmet ve Dayanışma Derneği'nin ortak çalışmalarıyla hayata geçirilen 'İstanbul Cemevi ve Kültür Merkezi'nin temeli atıldı.

Emre Altuğ, Alaçatı'da butik otel açtı!

Galatasaray'ın eski dönem ikinci başkanı Turgay Kıran'ın teklifini geri çevirmeyen pop müziğin sevilen ismi Emre Altuğ, La Masion'a ortak olarak Alaçatı'da aldığı 200 yıllık taş evi butik otel yaptı.

Çanakkale Lapseki Katı Atık Arıtma projesi için yer teslimi yapıldı!

Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan ’Katı Atık Arıtma Projesi için yer teslimi yapıldı. Tasarım Restorasyon İnşaat'ın yüklenici firması olduğu proje 500 günde tamamlanacak.

çatı tamiri ortak gider midir Haberi

çatı tamiri ortak gider midir

Çatı tamiri ortak gider midir?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında yer alıyor. Ancak çatı katı, bir malik tarafından da kullanılabiliyor.


Bu gibi durumlarda çatıda yapılacak bir tadilat ve tamirat işlerinin masrafları kime ait olduğu merak edilen hususlar arasında yer alıyor.


Ortak yer niteliğindeki çatıdan, tüm kat malikleri sorumlu oluyor. Örneğin ortak alan olan çatıdan sızan suyun verdiği zararlardan kat malikleri arsa payı oranında sorumlu oluyor. 


Çatı katı yargıtay kararları..

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi

Tarih : 17/02/2005      Esas No : 2005 / 661      Karar No : 2005 / 922


Özü : ANA YAPIDAKİ ORTAK TERASIN ONARIMINA TÜM KAT MALİKLERİNİN KATILIMI ZORUNLU OLUP, DAVACININ BİR KISIM KAT MALİKİ LEHİNE FERAGATİ HALİNDE ONARIM GERÇEKLEŞ MEYECEĞİNDEN TÜM KAT MALİKLERİNİN ONARIMA KATILMASI...