25 / 04 / 2024

Çatılar ayrı kat olarak kullanılabilir mi

Çatılar ayrı kat olarak kullanılabilir mi

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atışlar Yapı Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ali Fuat Atış tarafından kuruldu. 

Emekli maaşlarında son dakika! Hesaplamalar peş peşe geldi! Bunu görenlerin kalp atışları hızlanacak!

Emekli maaşlarında son dakika haberleri yakından izleniyor. Hesaplamalar peş peşe yapıldı. Emekliler bunu görünce kalpten gidebilir! İşte ayrıntılar...

Konut ve işyerleri çatılarına sigorta yapılır mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu bugünkü yazısında, rüzgar nedeniyle uçan evlerinin çatılarının sigortalanıp sigortalanmadığını kaleme aldı.

Yaşar Şenal: Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı!

Dünya Konut Günü nedeniyle açıklama yapan Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER) Başkanı Yaşar Şenal, yaptığı açıklamada, "Çatılar ayrı bir kat olarak kullanıma açılmalı" dedi.

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Meclis'in çatı kararına veto!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin çoğunluğu elinde bulundurduğu İBB Meclisi’nin, depreme karşı tedbirler kapsamında kentsel dönüşümü hızlandırmak için çatıların kat olarak kabul edilmesine yönelik düzenlemeyi engelleyen kararını veto etti.

Faizlerin inmesiyle konut satışları 2 kat arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 Şubat ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile konut satışları geçen senenin aynı dönemine oranla iki kat arttı.

Faiz düştü, ipotekli konut satışları 6 kat arttı!

Ağustos ayında kamu bankaları öncülüğünde başlayan konut kredisi faiz indirimleri ipotekli konut satışlarının ekim ayında 6 kat artmasını sağladı.

Standartlara uygun olmayan çatıların uçma riski arttı!

ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal,  hava olaylarının her geçen gün daha yıkıcı olması sebebiyle yapıların ve çatıların çok daha dayanıklı olması gerektiğini belirterek,

Konut ve işyeri çatılarında elektrik üretilebilecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Çatı ve cephe uygulamasının önünü açan birtakım düzenlemeler yapıldı. Bundan sonra hem konutlarımız hem iş yerlerimiz çatılarını elektrik üretmek için kullanabilecekler" diye açıklamalar yaptı. 

Son 10 yılda konut satışları 3 katına çıktı!

Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Özen Kuzu 2017 konut satışlarını yorumladı. Kuzu  ''Son 10 yıllık döneme baktığımızda konut satışlarının 3 katına çıktığını görebiliriz'' dedi. 

Büyükçekmece’de çatılar için devrim gibi karar!

Büyükçekmece Belediye Meclisinde alınan kararlar ilçe genelindeki yapıların çatı örtüsüne şehir estetiğine katkı sağlayacak yeni bir düzenleme getirildi.

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Çatılar ayrı kat olarak kullanılabilir mi Haberi

Çatılar ayrı kat olarak kullanılabilir mi

Birleşmiş Milletler tarafından, barınma hakkı ile ilgili bilincin geliştirilmesi, herkes için yeterli konut ve sürdürülebilir şehirleşme faaliyetlerini desteklemek için ilan edilen Dünya Konut Günü, ülkemizde de Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanmakta.

Dünya Konut Günü sebebiyle önemli açıklamalar yapan ÇATIDER Başkanı Yaşar Şenal, ülkemizde inşaat sektörünün büyüme performansı gösterdiğini, ancak buna karşın konut açığı sorununun varlığına devam ettiğini söyledi. Yaşar Şenal, birçok ülkede etkin olarak kullanılan çatı katının ülkemizde atıl durumda olduğunu dile getirerek, gerekli düzenlemelerin yapılması ile çatı katlarının konut şeklinde  kullanılabileceğini dile getirdi.

Eğim sebeniyle çatılar kullanılamıyor

Yaşar Şenal, ülkemizde çatıların istisnalar dışında kullanılmayan, veya eşyaların depolandığı atıl alanlar şeklinde görüldüğünü söyleyerek, şöyle konuştu:

“Bunun en büyük nedeni de mevzuat gereği çatılarda kullanıma uygun eğimin sağlanamamasıdır. Şu an Türkiye’deki çatılarda genelde yüzde 33 eğim var. Yayımlanan yeni çatı...