19 / 04 / 2024

çayırova kentsel dönüşüm iptal

çayırova kentsel dönüşüm iptal

Çayırova’da yer alan Emek ve İnönü mahallelerinde 370 dönüm alan üzerinde 730 haneyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine mahalle halkı karşı çıkmış, konu yargıya taşınmıştı. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi kararı iptal etti.

Nakliyecilerde kentsel dönüşüm mesaisi başladı! Firmalar 1 ay sonraya gün veriyor!

Ülkemizde başlatılan kentsel dönüşüm seferberliği nakliye firmalarına yaradı. Artan taleplere bağlı şekilde 1 ay sonrasına gün veren bile var...

Mehmet Özhaseki'den kentsel dönüşüm mesajı! Önümüzdeki ayı işaret etti!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm ile ilgili olarak yaptığı açıklamada önümüzdeki Ekim ayını işaret etti. İşte detaylar...

Mardin’de kentsel dönüşüm kapsamında yıkımlar başladı!

Mardin’in Yeşilli ilçesi Gül ve Tepebaşı mahallelerinde Ocak ayında “Kentsel Dönüşüm” kapsamında “metruk” denilen yapıların yıkımı başladı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınıyor? Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınır?

Evini kentsel dönüşüm ile yenilemek isteyen vatandaşlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 120 ay vadeli kentsel dönüşüm kredisi veriliyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi nasıl alınıyor? İşte detaylar..

Akdeniz Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Akdeniz Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Gültak Başkanlığı’nda düzenlendi. Toplantıda Akdeniz Çay Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi hazırlandığı ifade edildi.

Kentsel dönüşüm 2019 kira yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm yasası kapsamında, riskli yapılarda oturanlara 18 ay kira yardımı veriliyor. 2019 yılı için ise en düşük kira yardımı tutarı 715 TL, en yüksek ise bin 150 TL veriliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı nasıl alınır?

Bankalardan uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında birçok banka kentsel dönüşüm kapsamında kredi desteği veriliyor. Dönüşüm kapsamında yenilenecek binanın yapısına göre değişiklik gösterse de, 120 ay vade için ortalama yıllık yüzde 4 faiz indirimi sunuluyor. 

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm Nisan ayında başlayacak!

Rize'nin Ayder Yaylası için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) öncülüğünde 'Kentsel Dönüşüm Projesi' hazırlandı. Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm Nisan ayında başlayacak.

Murat Kurum: Kentsel dönüşümü ikiye ayırdık!

Karabük'te bir dizi incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurum, ''Kentsel dönüşümü ikiye ayırdık'' diye konuştu.

Manisa Yunusemre'de kentsel dönüşüm ihalesi Ocak'ta!

Modern bir kent kurmak için yoğun çaba harcayan Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi için ihale düzenliyor. Projede ilk kazmanın Mart ayında vurulacağı açıklandı.

İzmir’deki kentsel dönüşümün Türkiye’de örneği yok!

İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesi onaylandı. İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı son oturumunda konuşan Aziz Kocaoğlu, ''İzmir’deki kentsel dönüşümün Türkiye’de örneği yok'' diye konuştu.

Doğuşkent Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi hayata geçiriliyor!

Ergünkent İnşaat ve Yıldırım Belediyesi, Mollaarap'ta 9 bin haneyi kapsayan kentsel dönüşüm için adım atıldı. Bu kapsamda uzlaşma sürecinin 6 ay içinde tamamlanması planlanıyor.

çayırova kentsel dönüşüm iptal Haberi

çayırova kentsel dönüşüm iptal


Çayırova’da yer alan Emek ve İnönü mahallelerinde 370 dönüm alan üzerinde 730 haneyi kapsayan kentsel dönüşüm projesine mahalle halkı karşı çıkmış, konu yargıya taşınmıştı. Kocaeli 1. İdare Mahkemesi’nde dava açan Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme Yaşatma Derneği Yönetimi bilimsel ve teknik gerekçeler içermeyen keyfi bir tutumla kentsel dönüşüm kararı verildiğini söyleyerek projenin iptal edilmesini talep etmişti. Mahkeme heyeti kararını verdi.

MÜLKİYET HAKLARINA UYGUN DEĞİL

Heyet kararında, “Önceden planlı olsa da, dava konusu alanın fiziksel durumunun sağlıklı olmadığı, altyapı yetersizliklerinden dolayı fen ve sağlık kurallarına uygun yaşam niteliği taşımadığının yapılan inceleme sonucunda gözlendiği, bölgenin sağlıklı bir yapıya kavuşturulması ve altyapı ile donatı yetersizliklerinin giderilmesi gerekli olduğundan, kentsel dönüşüm projesi uygulamasında alana ilişkin jeoteknik, jeolojik ve jeofizik etüt raporları bulunmadığından dönüşüm alanı...