20 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan gayrimenkullerin hak sahipleri Bakanlığın sunduğu finansal desteklerden yaralanabiliyor. Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay alınıyor? Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021? İşte tüm merak edilenler...



Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 5’inci maddesinde; “Riskli yapıların yıktırılmasında ve bunların bulunduğu alanlar ile riskli alanlar ve rezerv yapı alanlarındaki uygulamalarda, öncelikli olarak malikler ile anlaşma yoluna gidilmesi esastır. Anlaşma ile tahliye edilen yapıların maliklerine veya malik olmasalar bile kiracı veya sınırlı ayni hak sahibi olarak bu yapılarda ikamet edenlere geçici konut veya işyeri tahsisi ya da kira yardımı yapılabilir." hükmü yer alıyor.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru 2021 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kentsel dönüşüm ile taşınmaz sahiplerine ve kiracılara kentsel dönüşüm kira yardımı desteği veriliyor.  Tahliye tarihiyle beraber 1 yıl içinde, riskli yapının yıkıldığı tarih itibariyle 3 ayda yaşadıkları ilçe ve illerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müdürlüklerine ya da belediyelere başvuru yapabiliyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021 kira yardım başvuruları belediyelere yapılıyor ve başvurular sırasında hak sahiplerinden bazı belgeler isteniyor. 

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuru belgeleri 2021

– Başvuru sahibinin nüfus cüzdanı fotokopisi
– Başvuru sahibinin başvuruda bulunması için doldurması gereken başvuru dilekçesi
– Yapının riskli olduğunu belgeleyen rapor ve yıkım formu
– Hak sahibi kişinin ya da vekilinin Ziraat Bankası'nda hesabı bulunduğuna dair hesap cüzdanı fotokopisi
– Güncel tapu kaydı ya da tapu belgesi zorunludur.
– Başvuru sahibi adına herhangi bir fatura belgelenmelidir. Faturanın son üç aylık süreçte olması gerekir.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

''Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?'' sorusunun cevabını verecek olursak, kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında kira yardımı süresi 18 ay olarak belirlendi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç ay 2021?

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2021 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kiracılara kira yardımı desteği ve taşınma yardımı yapıyor. 

Adana, Antalya, Bursa ve Konya şehirlerinde ise kentsel dönüşüm kira yardımı 2 bin 170 TL,

Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Sakarya, Samsun, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van şehirlerinde ise kentsel dönüşüm taşınma desteği 1.990 TL,

Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Çorum, Elazığ, Kütahya, Ordu, Sivas, Tokat, Zonguldak, Batman, Çanakkale illerinde 1.810 lira olarak verilen yardım Amasya, Bitlis, Edirne, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Muş, Niğde, Rize, Siirt, Uşak, Yozgat, Aksaray, Şırnak, Osmaniye, Düzce şehirlerinde 1.620 TL olarak hak sahiplerine kira yardımı veriliyor. 

Riskli binalarda oturanlar dikkat! Kentsel dönüşüm kredisinde fırsat!

Kentsel dönüşümde kira yardımı nasıl alınır?

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön