19 / 04 / 2024

çekme mesafesi imar

çekme mesafesi imar

Çekme mesafesi nedir? Çekme mesafesi ne kadar olmalıdır? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Çekme kat ne demek?

Çekme kat bir yapıda önemli kısımlardan biridir.  Bu kısım yapının önemli bir unsurudur ve inşaat alanında kullanılan bir terimdir. Aynı zamanda tapuda da önemli bir yer teşkil eder. Peki çekme kat ne demek, çekme kat imar affına girer mi? İşte çekme kat hakkında kapsamlı bilgiler...

İmar planı yaparken bahçe mesafesi ne kadar olmalı? Arsaya ev yaparken çekme mesafesi ne kadar?

İmar planı yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de bahçe mesafesi olarak karşımıza çıkıyor. Kapsamlı bir konu olan çekme mesafesi, konut arsalarında ön bahçe ve arka bahçe gibi alanları içeriyor. Peki imar planı yaparken çekme ve bahçe mesafesi ne kadar olmalı?

Kanal İstanbul projesinde imar planı değişikliği!

Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'nden giriş noktası olan Küçükçekme Gölü’nün kıyısında Avcılar Firuzköy'de yer alan 1.7 milyon metrekarelik dev arazinin imar planlarında dikkat çekici bir gelişme meydana geldi. 

Sancaktepe Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi imar planı askıda!

Sancaktepe İlçesi Dere Yapı Yaklaşma Mesafesi ve Dere İşletmesine ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Çekme mesafeleri 2017!

Çekme mesafesi, planda ve yönetmelikte belirtilmiş olan yapının komşu parsellere en fazla yaklaşabileceği sınır oluyor. İşte çekme mesafeleri 2017..

Adana'daki otopark alanına yasalara aykırı imar düzenlemesi!

Adana Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi, otopark alanı olarak ayrılan yerde paralı otopark hizmeti verecek. Bu iş için sokağın bir bölümü kapatıldı, diğer sokakta çekme mesafesi ihlal edildi.

Çekme mesafesine otopark yapılır mı?

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeyi ifade ediyor. Çekme mesafeleri, yan, arka ve ön bahçelerde farklı oranlarda olabiliyor. Peki, çekme mesafesine otopark yapılır mı? İşte yanıtı..

Yeni İmar Yasası'na göre bodrum ve çekme kat yapılamayacak!

1.1.2017 tarihinden sonra çıkacak olan İmar Yasası'na göre müteahhitler bodrum ve çekme kat yapamayacak. Buradan elde edilecek gelir kalemi sıfırlanacak. Sonuç olarak binada daire başı fiyat artacak.

Yan bahçe çekme mesafesi!

İmar Yönetmeliğine göre, yapıların ön, arka ve yan bahçe çekme mesafelerine uygun bir şekilde inşa edilmesi gerekiyor. Peki, yan bahçe çekme mesafesi ne kadardır? Yan bahçe mesafesi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Arka bahçe çekme mesafesi!

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafe olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar, ön bahçe, arka bahçe ve yan bahçede farklı oranlarda hesaplanıyor. Peki, arka bahçe çekme mesafesi ne kadardır?

Ön bahçe çekme mesafesi!

Binaların ön bahçesi, bina ön cephe hattı ile parselin ön cephesi arasında kalan parsel bölümleri olarak tanımlanıyor. Peki, Ön bahçe çekme mesafesi nedir? Ön bahçe çekme mesafesi ne kadardır? İşte yanıtı..

İki bina arası çekme mesafesi nedir?

Çekme mesafesi, yapıların birbirine yaklaşma sınırı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sınırlar imar yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, iki bina arası çekme mesafesi nedir? iki bina arası çekme mesafesi kaç metredir?

Çekme mesafesi ne kadar?

Çekme mesafesi sınırları ön bahçe, yol kenarları, yan ve arka bahçeye göre farklı oranlarda belirleniyor. Çekme mesafesi sınırları Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Peki, çekme mesafesi ne kadar?

çekme mesafesi imar Haberi

çekme mesafesi imar

Çekme mesafesi nedir?

Çekme mesafesi, iki bina arasında olması gereken mesafeyi ifade ediyor. Bahçe mesafesi olarak da ifade edilen bu mesafenin ne kadar olması gerektiği ile ilgili hükümlere Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer veriliyor.


Bu yönetmeliğin 18. maddesine göre,  iskan alanlarında yapılacak binaların ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafelerinin en az 5 metre olması gerekiyor.


Bahçe mesafeleri

Madde 18 -1) Ön bahçe mesafeleri: İskan alanlarında yapılacak binaların ön bahçe ve yol kenarına rastlayan bahçe mesafeleri en az (5.00) metredir.


2) Yan bahçe mesafeleri: Bodrum katlarda iskan edilen katlar da dahil, 4 kata kadar (4 kat dahil) olan binalarda yan bahçe mesafeleri en az (3.00) m.dir. Fazla her kat için yan bahçe mesafeleri (0.50) m. artırılır.


3)  Yan bahçe mesafelerinin hesabında dikkate alınacak...