20 / 04 / 2024

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları protesto

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları protesto

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda 5 bin kişi site yönetimini protesto etti. Site yönetiminin fazladan aldığı ücretin dışında, aidata istediği ek 6 milyon TL’lik bütçe karşısında site sakinleri duruma tepki gösterdi.

Emlak Konut GYO Çekmeköy projesi başlıyor! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından Çekmeköy projesinin yüklenici firmaya yer tesliminin yapıldığı açıklandı. İşte ayrıntılar...

Çekmeköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Hüseyinli, Sırapınar, Ömerli Batı Bölgesi, Merkez ve Koçullu, Alemdağ Merkez ve Çevresine Turizm, Özel Sağlık, Özel Eğitim ve Sosyal Kültürel Tesis Alanlarına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen arsası için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen arsası için sözleşme imzalandı. Peki en yüksek teklifi hangi firma vermişti, hangi firma ile sözleşme imzalandı? İşte Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen arsası ile ilgili merak edilenler...

Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen arsası için 12 milyar TL'lik teklif! 

Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen  arsası için en yüksek teklifi veren firma açıklandı. Peki Emlak Konut GYO Çekmeköy arsası için ne kadar teklif verildi? En yüksek teklif hangi firmadan geldi? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çekmeköy ihalesinin 2. oturumu 14 Mart'ta!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çekmeköy ihalesinin 2. oturumunu 14 Mart tarihinde gerçekleştirecek.

Emlak Konut GYO Çekmeköy ihalesine 5 firmadan teklif! 

Emlak Konut GYO Çekmeköy ihalesi 28 Şubat'ta gerçekleştirildi. İhalede 5 firmadan teklif geldi. Peki Emlak Konut GYO Çekmeköy ihalesine hangi firmalar teklif verdi? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çekmeköy ile Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalelerini erteledi! İşte yeni tarihler...

Emlak Konut GYO İstanbul Çekmeköy ve Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalelerinin ertelendiğini duyurdu. Peki Emlak Konut GYO İstanbul Çekmeköy ve Başakşehir Kayabaşı 9. Etap ihalesi ne zaman yapılacak? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen ihalesi 14 Şubat'ta! 

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı projelerinden Çekmeköy Taşdelen için ihale tarihi resmen açıklandı. İşte Emlak Konut GYO Çekmeköy Taşdelen arsası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Çekmeköy'deki bazı riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı!

Çekmeköy ilçesi, Alemdağ, Merkez ve Çevresi, Sultançiftliği, Hüseyinli, Sırapınar Köyleri, Ömerli, Batı Bölgesi, Koçullu, Doğu Bölgesi, Reşadiye, Taşdelen Mahalleleri Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 20.02.2022 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Alemdağ-Ekşioğlu Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Alemdağ-Ekşioğlu Mahallesi 525 Parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Diba Emlak İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi açıldı!

Diba Emlak İnşaat Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy Şubesi bugün Çekmeköy'de Diba Sağinç tarafından açıldı.

Emlak Konut GYO Çekmeköy arsalarının değeri belli oldu!

Emlak Konut GYO'nun Çekmeköy'de yer alan 13 adet arsasına 565 milyon 231 bin 460 TL değer biçilirken, KDV dahil toplam değer ise 666 milyon 973 bin 123 TL olarak belirlendi. 

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları protesto Haberi

Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları protesto

Sitelerin aldığı yüksek aidat ücretleri, bu kez de bir protesto ile gündeme geldi.

İstanbul Çekmeköy Alemdağ Emlak Konutları’nda yaşayan 5 bin sakin 25 Ekim Pazar günü, site yönetimine aidat tepkisini alkış sesleriyle dile getirdi.

Site sakinlerinin vermiş olduğu bilgiye göre, aidatların düzenli ödenmesine rağmen 6 milyon TL’lik ek bütçe bardağı taşırdı. Nüfusuyla neredeyse bir ilçe büyüklüğünde olan sitede, faturaların zor ödendiği bir dönemde düzenli ödemeye rağmen gelen haksız aidat tepkilere sebep oldu. Verilen bilgilere göre mali raporlarda da hiç alınmamış kalemlerin fazla gösterilmesine site sakinleri tepki gösterdi. 

Site sakinleri yapmış oldukları protestoyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan ve sitenin yapımında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan yardım beklediklerini belirtti. 

Konutta aidat...