28 / 03 / 2024

Celalettin Güvenç özgeçmiş

Celalettin Güvenç özgeçmiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa’nın mevcut belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın yerine 2014 Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan edilen Celalettin Güvenç kimdir?

Celalettin Güvenç istifa etti!

Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, bugün İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi...

Urfa'da TOKİ konutlarının kurası çekildi!

Urfa'da TOKİ konutlarının kurası çekildi. Birinci sayfadan devam Kura çekimi töreninde konuşan Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, geçmişte hastaneler kuyruğunda bir ilaç almak için saatlerce kuyruğa girildiğini vurguladı.

Celalettin Güvenç: Kuzeybatı Çevre Yolu olmazsa olmazımız!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, vaatleri arasında yer alan Kuzeybatı çevre yolu projesini Abide trafiğini rahatlatmak açısından en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Adem Akın: Güven ve istikrar inşaat sektörünü büyütür!

ANGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem Akın, güven ortamı sağlandığı sürece inşaat sektörünün geleceğinin parlak olduğunu söyledi. Akın, “Ankara’da önümüzdeki dönemde de çok büyük yatırımlar yapılacak" dedi...

Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçları açıklandı!

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi ve Fiyat Beklenti Endeksi 2014 yılı 3. Çeyrek Sonuçları açıklandı. Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçları haberimizin içinde yer alıyor...

Celalettin Güvenç: Urfa kentsel dönüşümle değişecek!

Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eski Sanayi Bölgesinde 4 ayda 292 bağımsız bölümün yıkımını tamamlayarak, 1. Etapta Birinci Bölümünün en kısa sürede temelinin atılacağının müjdesini verdi.

Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu!

SANAT, medya ve edebiyat alanında başarılı işlere imza atan deneyimli isimlere verilen Altın Çınar Ödülleri'nin 7'ncisi Pera Müzesi'nde düzenlenen törenle verildi. Ali Ağaoğlu Nedret Güvenç'in sahneye çıkarken zorlandığını görünce yardımına koştu.

Celalettin Güvenç TOKİ konut indirimi için devreye girdi!

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ve Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP) Genel Başkanı Hakan Aydın'ı makamında kabul eden Başkan Güvenç, esnaf ve işçiler için indirim ve ödeme kolaylığı hakkında bilgi verdi

Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı!

Çevre ve Şehircilik bakanlığı imar transferi sertifikası çıkarılacağını ve bu şekli ile imarı kısıtlanmış alanlarda mağduriyetin önüne geçileceğini açıkladı. Ali Güvenç Kiraz İmar Transferi Sertifikası'nı yazdı.

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü!

Tüketici güven endeksi Ekim'de yüzde 5 düştü. Endeksin 100'den büyük olması tüketici güveninde iyimser durum, 100'den küçük olması ise tüketici güveninde kötümser durum olduğunu gösteriyor.

İnşaat ve hizmet sektörü güven endeksleri geriledi!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK). ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. Buna göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı.

Tüketici güven endeksi yüzde 4,9 azaldı!

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 4,9 azalarak 70,3 oldu.

İnşaat sektörüne güven yüzde 2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin sektörel güven endekslerini yayımladı. İnşaat sektörü güven endeksi, ekimde aylık bazda yüzde 2,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 1,1 azaldı...

Celalettin Güvenç özgeçmiş Haberi

Celalettin Güvenç özgeçmiş

Celalettin Güvenç kimdir?

Celalettin Güvenç, 1959 Kahramanmaraş doğumlu. Güvenç, Hukuk mezunu. Kaymakam, vali, müfettiş, müsteşar yardımcılığı görevlerinin ardından Erzurum ve Manisa valiliği yapan Güvenç, 2011 yılında Şanlıurfa Valiliği’ne atandı. Celalettin Güvenç, şimdi de 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.


Gazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Hukuku Anabilim Dalının İdare Hukuku Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 1997–1998 yıllarında Mahalli İdareler Dergisi yayın danışmanlığı yaptı. 


Halen Mali Hukuk Dergisinin yayın kurulu üyesi ve yazarlarındandır. Çeşitli mesleki dergilerde Türk Belediye ve idare mevzuatı hakkında yayımlanmış makaleleri bulunmaktadır.


1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valililiği yapmıştır.


27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atanmıştır....