27 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç: Kuzeybatı Çevre Yolu olmazsa olmazımız!

Celalettin Güvenç: Kuzeybatı Çevre Yolu olmazsa olmazımız!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, vaatleri arasında yer alan Kuzeybatı çevre yolu projesini Abide trafiğini rahatlatmak açısından en kısa sürede gerçekleştirmek istediklerini söyledi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, '763 projeyi Belediye yapacak' demediğini anlattı. 823 milyon liralık borç yüküyle işe başladık Geçen yıl yapılan yerel seçimler sonrasında Elektrik, Maliye ve SGK prim borçları da dahil olmak üzere toplam 823 milyon liralık bir borç yüküyle görevi devraldığını anlatan Güvenç, personel gideri başta olmak üzere cari giderlerin yüzde 70'i bulduğunu, bunu mutlaka yüzde 15-20'lere çekmeleri gerektiğini anlattı. 


Güvenç, planladığı projeler için bu arsaya umut bağladı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları bugün başlıyor. Saat 14.00'te SGK binası 4. Katında toplanacak Meclisi yoğun bir gündem bekliyor. Ele alınacak konular arasında Esentepe'de Özel İdareden Büyükşehir'e geçen ŞUSKİ'nin bulunduğu alanın imar planı değişikliği de var. Meclisten onay çıkarsa Urfa City yakınında bulunan arsa satışa çıkarılacak. Başkan Güvenç, buradan elde edeceği geliri Büyükşehir Belediyesinin bazı projelerinde kullanmayı hedefliyor.


11 Nisan projesi için 'YİP' modelini düşünüyoruz 11 Nisan projesine de değinen Başkan Güvenç, yargının daha önceki projeyle ilgili iptal kararının Özel İdare Avukatlarının iyi savunhıa yapamamasından kaynaklandığını vurguladı. Güvenç, taslak olarak hazırladıkları projelerden birinin kamuoyu tarafından beğenildiğini, onun üzerinde çalıştıklarını, Yap-işletDevret (YİP) modeliyle burayı değerlendirmek amacında olduklarını anlattı. 3.te Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, verdiği sözlerin arkasında olduğunu söyledi: Kuzeybatı çevre yolu dmozsa olmazımız 


Hizmet


Geri Dön