26 / 04 / 2024

Celalettin Güvenç: Şanlıurfa'nın 25 yıllık master planının hazırlanması gerek!

Celalettin Güvenç: Şanlıurfa'nın 25 yıllık master planının hazırlanması gerek!

AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Celalettin Güvenç, beraberindeki heyet ile Yüzakı Derneği'ni ziyaret etti. Celalettin Güvenç: Şanlıurfa'nın gelişmesi hakkında birtakım açıklamalarda bulundu.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Yüzakı Derneği Başkanı Mehmet Parmaksız, particilikle uğraşmadıklarını belirterek, "Elhamdülillah iyiyiz, particilikle işimiz yok ama particiden de ders alıyoruz. Elhamdülillah" dedi. 


Seçime daha 3 ay olmasına rağmen çalışmalara başladıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Celalettin Güvenç, "İstanbul Büyükşehrin Genel Sekreter Yardımcılığını yapan bir profesör arkadaşımız var. Dünya çapında bir adam ulaştırma konusunda. Arkadaşım olduğu için davet ettik yanında yardımcı doçent olarak geldi. Şehri gezdi, imar planlarına baktı. İlk etapta mevcut belediyenin ve karayollarının yaptıkları hazırlıkları da gözden geçirdi. Bize önerdiği şu; hemen '1 Nisan'dan itibaren Şanlıurfa'yı büyükşehir yapacaksanız, gerçek anlamda dünya kenti yapacaksanız şayet, bir Metropolitan Planlama Merkezi kurup, hemen şehir içi ulaşım için 20-25 yıllık master plan hazırlayalım. Aynı zamanda imar planlarını da ona göre revize edelim. Öncelikle de özellikle Abidenin yükü hafiflesin diye Kuzeybatı çevre yolunun tamamlanması gerekir' dedi. Biz de öyle düşünüyoruz zaten. Onun da karayolları ağına alınması için genel müdürü geçen hafta ikna ettik çok şükür. Karayolları ağında değildi. 

Ondan sonra da otobandan başlayarak Doğu kavşağına kadar 6-7 tane alt geçit yapılması gerekiyor. Karaköprü'de otobandan Çevik Kuvvete kadar iki tarafa taşıyıcı yan yol yapılması gerekiyor ki, orda da bir hazırlık yapılması lazım. Çevik Kuvvette 3 katlı bir alt geçit yukarıya çıkacak şekilde, Doğu kavşağında da 2-3 katlı bir geçit yapılması lazım. En büyük sorun diyor harita da göstererek; 50 metrelik yol yapmışlar ve 10 metrelik yola bağlamışlar. Kuzey-Güney, Doğu-Batı arasında geçiş vermek lazım. Aynısını yapalım diyorum, yılda 3-5 trilyon harcamaya değer bu" diye konuştu. 


"Milletin çocuğu perişan" diyen Güvenç, şöyle devam etti: "Birde başka mahallelerde bizim işsiz insanlarımızın ortak özelliği vasıfsız olmaları. Ya ilk mektep mezunu, ya ortaokul mezunu ya hiç diploma yok ve hiçbir şey bilmiyor. Beni işe koyun diyorlar. Alın bunları işe diyorum Müteahhitlere; çıksın kreydere 12 ay iş var, geçsin bilgisayarın başına, telefonun başına diyorlar ama o işsizimiz de, ben onu bilmem diyor. Süraatle bizim Başbakanımızın İstanbul'da başlattığı İş Geliştirme Merkezlerini mahallelerde açıp İş-Kur'la beraber bu meslek edindirme kurslarına ağırlık vermeliyiz. Türkiye'nin en genç nüfusu bizim elimizde. Benim önceki Belediyelere getirdiğim eleştiri, özellikle kenar mahallelerde insan unsuruna yatırım yapmaması. Bina, ev, yol yapabilirsiniz ama insana ve çocuğa yatırım yapmalısınız. Başbakandan Allah razı olsun, biz şimdi SODES kapsamında mahallelerde 27 Kadın Kültür Merkezimiz var. Orda görüyoruz kabuk değişiyor, kadına cesaret geliyor, çocuğa cesaret geliyor, yalnız olmadıklarını hissediyorlar. Ama arka mahalledeki bu yığınlarımızı kontrol edebilirsek, eğitebilirsek işsizlik azalır, merkeze baskısı azalır. Sen Haşimiye'de dükkanda daha rahat edersin. 

Daha kalifiye işçi bulursun. 


Adana İlk Haber


Geri Dön