18 / 04 / 2024

Enerjide yatırımcılar için güven ortamı sağlandı!

Enerjide yatırımcılar için güven ortamı sağlandı!

EPDK Başkanı Yılmaz, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de siyasi ve ekonomik istikrarın önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizde yatırımcı için bu güven ortamı sağlandı" dedi.




Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe de siyasi ve ekonomik istikrarın önemli olduğunu belirterek, "Ülkemizde yatırımcı için bu güven ortamı sağlandı" dedi.


Yılmaz, AA muhabirine, Enerji Uzmanları Derneği tarafından 20 Ocak’ta Ankara'da düzenlenecek Enerji Piyasaları Zirvesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


Bu yıl ilki düzenlenecek zirvede,  enerji sektöründe yaşanan gelişmeler çerçevesinde, düzenleyici otoritenin rolü ile piyasalara tüketicinin aktif katılımı ve tüketicilerin güçlendirilmesi konularının tartışılacağını belirten Yılmaz, zirvede ayrıca,enerji politikalarında ve piyasa düzenlemelerinde rekabetin tesisi ve bunun tüketiciler üzerindeki etkilerine yönelik yeni yaklaşımlar ve stratejilerin ele alınacağını söyledi.


Tüm sektörlerde olduğu gibi enerji sektöründe gelişim sağlayacak yatırımlar için siyasi ve ekonomik istikrara ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Ülkemizde yatırımcı için bu güven ortamı sağlandı ve enerji sektörümüz gelişerek bu başarıyı yakaladı. Siyasi ve ekonomik istikrarda en büyük pay sahibi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır" şeklinde konuştu. 


Enerji Uzmanları Derneği ve EPDK Tarifeler Dairesi Başkanı Mehmet Ertürk ise zirvenin, piyasadaki düzenleyici kuruluş olan EPDK'ya katkı sağlayacağını ifade ederek, "Burada biraz da kendimizi sorgulatmak istiyoruz, bizim kendi performansımızın, daha tarafsız ve kurum dışı insanlar tarafından değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.


" Enerji Piyasalarında Düzenleyici Çerçeve ve Tüketicinin Güçlendirilmesi: Yeni Düzenlemeler ve Politikalar" konuluEnerji Piyasaları Zirvesi'ne, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile sektörün önde gelen temsilcilerinin katılması bekleniyor.




AA


Geri Dön