19 / 04 / 2024

Çelik İhracatçıları Birliği

Çelik İhracatçıları Birliği

Ekonomi Bakanlığının inşaat çeliğinde gümrük vergisini indirme kararı ile birlikte Türk çelik sektörü, belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde inşaat çeliği ithalatının yapılmasına karşı olmadığını belirtiyor.

İşte inşaat çeliğindeki fiyat artışının nedeni!

Türk çelik sektörünün geçtiğimiz yıllarda inşaat çeliği üretim kapasitesi kullanım oranı yüzde 52’lerdeydi. Talep doğrultusunda üretimimiz artarak kapasite kullanım oranımız yüzde 65 seviyelerine ulaşmıştır.

2. Uluslararası Demir Çelik Sempozyumu yapıldı!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci, "Çelik üretim kapasitesiyle talep arasındaki farkın her geçen gün artması, çelik üreticilerinin mali durumlarının bozulmasına yol açmaktadır.

Burj el Khalifa'yı Türkler yükseltti!

İngiltere'de Heathrow, Hong Kong Havalimanı ve Burj el Khalifa gibi prestijli yatırımların çeliğini veren Türk şirketler, dev projelere talip. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci anlatıyor...

Çelik İhracatçıları Birliği’nin projesine 62 firma katılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, Ekonomi Bakanlığının ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ (URGE) projelerine bir yenisini daha ekliyor. Çelik sektöründe sürdürülebilir ihracat artışını hedefleyen birliğin, yeni projesine 62 firma katılıyor..

Çelik sektörünün bağımsız ilk merkezi için imza atıldı!

Çelik İhracatçıları Birliği, çelik sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünü artıracak ve sürdürülebilirliğine katkı sağlayacak çalışmalarına hız verdi. Birliğin, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle çalışmalarına başladı.

2014 yılında 17.5 ton çelik ihraç edildi!

2014 yılı boyunca yaşanan siyasi ve ekonomik olumsuzlukların yanı sıra haksız yere açılan damping ve koruma önlemi davaları ile mücadele eden Türk çelik sektörü, 2014 yılı sonunda hedefine ulaştı.

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar dolar!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) tarafından açıklanan verilere göre, çelik sektörünün 2014 yılı ocak-kasım dönemindeki ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 azalarak değer bazında 12 milyar 49 milyon dolar oldu.

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörü temsilcileri ile buluştu!

Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul'da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci toplantıda konuşma yaptı...

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi!

Çelik İhracatçıları Birliği inşaat sektörünün tüm paydaşları ile bir araya geldi. Çelik İhracatçıları Birliği, inşaat sektörünün tüm paydaşlarının İstanbul’da bir araya geldiği dostluk yemeğine ev sahipliği yaptı.

Çelik İhracatçıları Birliği’nden çelik zihinlere burs ve eğitim desteği!

Çelik İhracatçıları Derneği' nin projesi olan ‘ Çelik Zihinler ’ projesi kapsamında gerçekleştirdiği seminerlerin ikinci durağı Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü oldu.

Çelik ihracatçıları Ortadoğu'yu hedefliyor!

İhracatçılar Irak'ta gelişmeler karşısında yeniden pozisyon alıyor. Çelik İhracatçıları Birliği, İskenderun'daki toplantıda Irak ihracat pazarını yeniden kazanmak kadar yeni pazarları da değerlendirdiklerini açıkladı. Yeni alternatif İran...

Namık Ekinci'den TANAP uyarısı!

Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Namık Ekinci, dünya ülkelerinin kendi sanayicilerini korumak için aldığı ticari önlemlerin Türk çelik sektöründe de örnek alınması ve yerli üreticilerin korunması gerektiğini belirtti...

Çelik İhracatçıları Birliği ihracat atağının yollarını gösteriyor!

Türk çelik sektörü ihracat hedeflerini gerçekleştirmek için sektör temsilcileri ile de el ele vererek yeni atılımların rotasını çiziyor. Çelik İhracatçıları Birliği ihracat atağının yollarını gösteriyor.

Çelik İhracatçıları Birliği, ihracatçılarına yeni pazar kapıları açmaya hazırlanıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, ihracatçılarına yeni pazarların kapılarını açmaya hazırlanıyor. Birlik Türk çelik sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketlerin mevcut ihraç pazarlarına yenilerini ekleyebilmelerini ve ihracatlarını artırabilmelerini amaçlıyor.

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Türk otomotiv sektörü Şili ve Arjantin'de büyüme hedefliyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada Latin Amerika ülkelerinde etkinliklerini artırmaya, iletişimlerini güçlendirmeye ve büyümeyi istikrarlı hale getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Maraş Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği Maraş Depremi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. İşte o basın açıklaması...

Otomotiv sektöründe yeni dönem! Fırsata dönüşüyor!

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Sınırda Karbon Düzenlemesi Yönetmeliği'nin 1 Ocak 2023 gününden itibaren üç senelik bir geçiş süreci uygulanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti İşte detaylar…

İsrail’in çelikte tercihi Türkiye! 1.2 milyar dolarlık ithalat!

Türkiye Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Aslan, Türk çeliğinin İsrail pazarlarında yüzde 65’ine sahip olduğunu ifade etti. İşte detaylar…

Türkiye’nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatı arttı! İşte en çok araç ihracatı yapılan ülkeler...

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Türkiye'nin otobüs, minibüs ve midibüs ihracatının yılın ilk yarısında 2021'in aynı dönemine kıyasla yüzde 13,98 arttığını açıkladı. İşte en çok

Çimento, cam, seramik ihracatçılarından doğal gaz zammına tepki!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere sanayide yapılan doğal gaz zammına yönelik açıklama yaptı.

Demir çelik sektörü, Uzak Doğu'dan gelen taleplerle canlandı!

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Yalçın Ertan yaptığı açıklamada "21 Ocak'ta başlayacak olan Çin yeni yılına kadar bu talep artışı devam edecek gibi görünüyor" değerlendirmesini yaptı.

Maden kalitesi bina sağlığı için önemli!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Aydın Dinçer binaların hammaddesinin maden olduğunu belirterek maden kalitesinin bina sağlığını etkilediğini dile getirdi.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği'nden İzmir Depremi açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayınladı.

ODE Yalıtım'a İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği'nden ödül!

ODE Yalıtım İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından “2019 yılının en çok izolasyon malzemesi ihracatı yapan firmaları” kategorisinde ödüle layık görüldü.

Uğur Dalbeler, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi!

Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) Başkan Yardımcısı Uğur Dalbeber, Dünya Çelik Birliği İcra Komitesi'ne seçildi.

Çelik İhracatçıları Birliği Haberi

Çelik İhracatçıları Birliği

Son dönemde inşaat sektörünün iç piyasada yarattığı mesnetsiz spekülasyonlar, inşaat çeliği ithalatında gümrük indirimini beraberinde getirdi. Deprem kuşağında yer alan Türkiye’de düşük fiyatlı, TSE sertifikası olmayan ve kalitesiz inşaat çeliği ithalinden endişe duyan Türk çelik sektörü temsilcileri, ithal edilen ürünlerin ihtiyaç duyulan kalite standartlarına uygunluğunun gümrüklerde tam olarak kontrol edilmemesi ihtimaline dikkat çekti. Sektör, kalitesiz inşaat çeliği ithalatının ve bu ürünlerin inşaatlarda kullanılmasının önüne geçilmesinde ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini düşünüyor.


Türk çelik sektörü; ucuz, kalitesiz, TSE sertifikası olmayan ve standart dışı inşaat çeliği ithalatının engellenebilmesi için iki yol öneriyor. İlki, ihracatçı ülke sanayicilerinin TSE sertifikasını almış olması, inşaat çeliğinin TSE708 standardına uygunluğunun denetlenmesi ve standardın koşullarını karşılamayan, TSE sertifikası olmayan ürünlerin Türkiye’ye girişine izin verilmemesi. İkincisi ise 480 $/ton minimum ithalat...