17 / 04 / 2024

çelik sektörü ihracatı

çelik sektörü ihracatı

Çelik ihracatçıları 2018 yılında hedef olarak belirlediği 19 milyon ton ihracata 11 ayda ulaştı. Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) verilerine sektör Ocak-Kasım döneminde yüzde 19,8 artışla 19,3 milyon ton ihracat yapıldı.

Çelik sektörünün ihracatı 2 milyon tona yaklaştı!

Çelik sektörünün ihracatı 2 milyon tona yaklaştı. Sektör, önemli ihracat pazarlarında yaşanan sıcak siyasi gelişmeler ve iç karışıklıklara rağmen yıllık yaklaşık 4 milyon ton üretim seviyesini korumayı başardı.

Çelik sektörünün onbir aylık ihracatı 12 milyar doları aştı!

Çelik sektörü Ocak-Kasım döneminde değer bazında geçen yılın aynı dönemine göre 12 milyar 49 milyon dolar, miktar bazında ise yüzde 5,8 düşüş ile 15 milyon 831 bin ton ihracata ulaştı.

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu!

Çelik sektörünün on aylık ihracatı 11,2 milyar dolar oldu. Çelik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ekinci: " Sektörümüzün üzerindeki olumsuz etkiler 2014 yılı rakamlarımızı normal seyrimizin altına çekmiş durumda " dedi.

Çelik sektöründen 9 ayda 10 milyarlık ihracat!

Çelik İhracatçıları Birliği verilerine göre; 2014 yılı Eylül ayı ihracatı geçen yılın aynı ayı ile kıyaslandığında değerde yüzde 7 artış ile 1 milyar 89 milyon dolar, miktarda ise yüzde 8 artış ile 1,4 milyon ton olarak gerçekleşti...

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu!

Çelik sektörü dokuz aylık ihracatı 10 milyar 110 milyon dolar oldu. Çelik ihracatı dokuz aylık dönemini geçen yıla göre miktar bazında yüzde 4,5, değer bazında ise yüzde 3,3’lük gerileme ile tamamladı.

Çelik sektörü sekiz aylık dönemi 9 milyar dolar ihracat ile kapattı!

Irak’a gerçekleştirilen ihracatta sekiz aylık dönemde geçen yıla göre miktarda yüzde 31 değerde ise yüzde 25,7 oranında gerileme yaşandı. Sektörün aynı dönemdeki genel ihracatı ise miktarda yüzde 5,6 değerde ise yüzde 4,3 düştü...

Çelik sektörünün ilk yarı ihracatı 7,02 milyar dolar!

Türk çelik sektörünün ilk yarı sonuçları yılsonu hedefi için olumlu sinyaller veriyor. Çelik ihracatçıları Birliği verilerine göre, Türkiye'nin çelik ihracatı ilk yarıda değerde yüzde 5,3 azalış ile 7,02 milyar dolar olarak gerçekleşti...

Çelik Sektörü 32,2 milyon ton hurdayı ekonomiye kazandırıyor!

Türk çelik sektörünün en önemli üretim girdisi "Hurda" Yerli kaynakların yetersizliği hurdada yurt dışına bağımlılığı beraberinde getiriyor. 2012 yılı verilerine göre toplam 34,3 milyon tonluk nihai çelik üretimi için 32,2 milyon ton hurda kullanıldı...

Çelik sektörünün 5 aylık ihracatı 5,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden biri olan çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5,9 milyar dolar, miktarda ise 7,9 milyon ton ihracata ulaştı...

Çelik sektörünün 5 aylık ihracatı 5,9 milyar dolar oldu!

Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren sektörlerden biri olan çelik sektörü, yılın ilk beş ayında değerde 5,9 milyar dolar, miktarda ise 7,9 milyon ton ihracata ulaştı.

Çelik sektöründe en fazla ihracat Irak'a yapıldı!

Yılın 11 aylık döneminde 12,7 milyar dolarlık ihracat yapan Türk çelik sektörü, en fazla ihracatı 1,8 milyar dolarla Irak'a gerçekleştirdi. Sektör ihracatının yüzde 36'sını oluşturan demir-çelik çubuk, ihraç geliri en yüksek ürün oldu...

Zonguldak'ın ihracatında çelik sektörü lider!

Zonguldak'ın ocak-kasım dönemindeki 242 milyon 796 bin dolarlık ihracatında 127 milyon 449 bin dolarla çelik sektörü ilk sırada yer aldı. Kentte ocak-kasım aylarında127 milyon 449 bin dolarla en çok ihracat yapılan sektör çelik oldu...

Türk inşaat demirine ABD'den soruşturma talebi geldi!

Türk çelik sektörü son dönemde sürekli koruma önlemi soruşturmaları ile karşı karşıya geliyor. Türk çelik sektörü, inşaat demiri ihracatında dünya liderliğini sürdürürken; 245 milyon dolarlık ihracat pazarını kaybetmemek için mücadeleye hazırlanıyor...

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

İhracatçılar açıkladı! Demir çelik sektörü 2024 yılına hedef koyamıyor

Türk demir çelik ve demirdışı metaller sektörünün dünyadaki rekabet gücünü kaybettiğini belirten Ege Demir ve Demirdışı Metallar İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, ihracatta Avrupa’nın payının yüzde 43’ten yüzde 31’e gerilediğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çelik sektöründe katma değeri yüksek ürünler ihraç edilecek!

Çelik sektörünü buluşturan en büyük organizasyonlardan biri olan SteelOrbis 2023 Güz Konferansı ve 89’ncu IREPAS toplantısı, Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) iş birliği ile İstanbul'da düzenlendi. ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, çelikte katma değeri yüksek ürünlerin ihraç edileceğini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Çelik sektöründen son dakika açıklaması: Deprem konutları için yeterli demir var!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD) Genel Sekreteri Veysel Yayan, sektörün depremlerden etkilenen şehirlerde yapımına başlanacak olan deprem konutları için gereken inşaat demiri ihtiyacını karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Demir ve çelik sektöründe ana gündem yeşil mutabakat!

Sanayi üretiminde kritik öneme sahip demir-çelik sektörü, pandemi koşullarına en hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. 2022 yılında ihracat odaklı büyümeye devam edecek olan sektörün ana gündemini ise Yeşil Mutabakat'a uyum oluşturacak.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları'nda demir çelik sektörü konuşuldu!

Merakla beklenen Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları’nın 46’ncısı, ‘Yeşil Mutabakat Sürecinde Seramik ve Demir Çelik Sektörü’ başlığı altında yapıldı.

Çelik sektörü gümrük vergisinden nasıl etkilenecek?

AB ve ABD, 2018'den beri süren çelik ve alüminyum gümrük vergisi anlaşmazlığında uzlaştı. ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türk çelik sektörüne etkisine ilişkin yorumlarda bulunan çelikçiler, iki farklı görüş belirtti. 

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı yüzde 45 arttı! 

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatı 2021 senesinin ilk 7 ayında önceki ayın aynı dönemine oranla yüzde 45,9 oranında yükseldi. 

Türk çelik sektörü hareketleniyor!

Türk çelik sektörü temsilcileri sektöre ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çin’in çelik ürün ihracatında vergi yardımını bitirmesi, Türk çelik sektörünü nasıl etkileyecek?

çelik sektörü ihracatı Haberi

çelik sektörü ihracatı

Çelik İhracatçıları Birliği'nin (ÇİB) verilerine sektör Ocak-Kasım döneminde yüzde 19,8 artışla 19,3 milyon ton ihracat gerçekleştirildi. Kasım ayı ihracatı ise, önceki yılın aynı ayına göre yüzde 60,9 artışla 2,5 milyon ton olarak kaydedildi. ÇİB Başkanı Adnan Aslan, sektör olarak iyi bir yıl geçirdiklerini ve hedeflerine şimdiden ulaştıklarını belirterek, bu performansın 2019 yılında da devam edeceğini belirtti. 

Avrupa'nın en büyük dördüncü çelik ihracatçısı olan Türkiye, ihracatta başarılı bir yılı geride bırakmaya hazırlanıyor. Çelik İhracatçıları Birliği'nin açıkladığı rakamlara göre 11 aylık dönemde Türkiye'nin miktar bazlı çelik ihracatı yüzde 19,8 artışla 19,3 milyon tona çıkarken, bu senenin toplamı için belirlenen 19 milyon tonluk hedefi de geride bırakmış oldu. Değer bazında bakıldığında da Türkiye aynı dönemde yüzde 37,3 artışla 14,1 milyar dolarlık çelik ihracatı gerçekleştirdi. 

Açıklanan...