25 / 04 / 2024

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türk sanayi sektörü, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. 



Sanayi sektörü, jeopolitik risklerin fazla olduğu bir ortamda ürünlerini dünyanın dört bir yanına ulaştırmaya tam gaz devam ediyor.

 Sanayi sektörü ihracatı 9 ayda 140 milyar dolara ulaştı!

Türkiye’nin enerji güvenliğinde bir problem yaşanmaması da bu rekorların elde edilmesinde önemli bir etki yaptı.

Enerji yoğun sektörlerde Türkiye güvenilir tedarikçi olarak ön plana çıkıyor. Küresel anlamda yenilenebilir enerjiye yoğunluk verilmesi ise Türkiye'nin ihracatına büyük katkıda bulunuyor.

Yerli firmaların yenilenebilir enerji için ihraç gerçekleştirdiği ürünler Türk sanayi sektörünün ürünlerine talebi artırıyor.

Bu kapsamda sektör, 139,3 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-eylül ihracatını yaptı. İşte ihracata ilişkin diğer merak edilen tüm detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön