27 / 04 / 2024

çelik üretimine alternatif

çelik üretimine alternatif

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de inşaat sektöründe kullanılan esas yapı malzemesinin yüzde 95'ini betonarme yapıların oluşturduğunu söyledi...

Türkiye'nin ham çelik üretimi 14 ay sonra ilk kez arttı!

Türkiye Çelik Üreticileri Derneği’den ham çelik üretimine ilişkin açıklama geldi. Buna göre, Türkiye'nin ham çelik üretiminde 14 ay sonra ilk defa artış olduğu öğrenildi.

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Arçelik mini fırınları ile yerden tasarruf sağlayın! İşte Arçelik mini fırın modelleri ve Mart 2022 fiyat listesi...

Mutfaklarında yeterli alanı olmayan ya da ihtiyacını pratik şekilde karşılayabilenler için harika bir alternatif; mini fırın… Bütçe dostu avantajlı ücretleri ve beklenenden fazla özellikleri ile Arçelik mini fırınları ve fiyatlarını yazımızda bulabilirsiniz…

Çelik ihracatçıları AB kararını bekliyor!

Avrupa Birliği'nin koyduğu kotalar nedeniyle çelik ihracatında ilk altı ayda 1 milyar dolarlık kayıp yaşandı. Türkiye, kısıtlamaların kaldırılması için girişimde bulunurken, alternatif pazarlar olarak Güneydoğu Asya, Batı Afrika ve Latin Amerika öne çıkıyor.

Depreme dayanıklı 'prefabrik hafif çelik evler' ile güvende yaşam!

Yurt dışında başarılı hafif ve ağır çelik yapı evler inşa eden AS STEEL, prefabrik hafif çelik villa ve ev üretimine yurt içinde devam edecek.

Depreme karşı 'çelik yapı' önlemi!

Çelik yapıların depreme karşı savunma mekanizmasına sahip olduğunu söyleyen Biva Mimarlık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Yılmaz, “Ülkemizde nüfus yoğunluğu olan yerlerin neredeyse tamamı deprem kuşağında. O yüzden çelik yapılar alternatif olmalı” diye konuştu.

Depreme karşı çelik konstrüksiyon önerisi!

Karmod Genel Müdürü Durmaz, "Klasik bina yöntemlerini terk ederek yüksek güvenlikteki yapılara yönelmeliyiz. Çelik ev bunun için çok önemli bir alternatif" diye konuştu...

Demir-çelik sektöründe çifte kota kıskacı endişe yaratıyor!

Demir-çelik sektörü, son yıllarda yükselen gümrük duvarlarından olumsuz etkileniyor. ABD'den sonra AB'nin getirdiği kota kısıtları nedeniyle üretim ve ihracatta kan kaybı var. 2020'de çare Afrika, Hindistan, Çin ve Rusya gibi alternatif pazarlarda aranacak...

Çelik üretimine 'Güney' damgası!

ABD'nin uyguladığı ek ithalat vergileri nedeni ile 2018'de zor bir dönem geçiren çelik sektörü, pek çok sektörde olduğu gibi iç pazarda yaşanan daralmayı ihracat ile aşmayı planlıyor. Bu noktada dev yatırımlara ev sahipliği yapan Güney illerinin potansiyeli iştah kabartıyor...

Arçelik, Romanya'da 70 hektarlık alanda dev tesis kuracak!

Koç Holding'in beyaz eşyadaki en önemli markası Arçelik, Romanya'daki Dambotiva kentinde yer alan Ulmi bölgesinde çamaşır makinesi üretimine yönelik tesis kuracak.

Tosyalı Holding Oran fabrikasının temeli atıldı!

2013 yılında 500 milyon dolarlık yatırımla Cezayir’de demir-çelik üretimine başlayan Tosyalı Holding, ülkedeki yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.

Taşınabilir evlere alternatif konutlar geliyor!

Bir firma tarafından üretilen depreme dayanıklı çelik yapılar, tatilini yazlığında veya bağ evinde geçirmek isteyenler için alternatif ev imkanı sunuyor.

Çelik ihracatçıları Ortadoğu'yu hedefliyor!

İhracatçılar Irak'ta gelişmeler karşısında yeniden pozisyon alıyor. Çelik İhracatçıları Birliği, İskenderun'daki toplantıda Irak ihracat pazarını yeniden kazanmak kadar yeni pazarları da değerlendirdiklerini açıkladı. Yeni alternatif İran...

çelik üretimine alternatif Haberi

çelik üretimine alternatif

Türkiye'nin en önemli lokomotif sektörü olan inşaatta, yaygın olarak kullanılan yapı malzemesi çeliğe alternatif üretmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle elyaf takviyeli kompozit çubukların betonda donatı malzemesi olarak kullanılması için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve bir firma işbirliğiyle çalışma başlatıldı. 



Türkiye'nin en önemli lokomotif sektörü olan inşaatta, yaygın olarak kullanılan yapı malzemesi çeliğe alternatif üretmek amacıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle elyaf takviyeli kompozit çubukların betonda donatı malzemesi olarak kullanılması için Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ve bir firma işbirliğiyle çalışma başlatıldı. 


SAÜ Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülecek "Elyaf Takviyeli Kompozit Çubukların Betonda Donatı Olarak Kullanımının Araştırılması" projesi kapsamında, betonda çelik yerine "Pultruzyon" metoduyla üretilen Fiber Takviyeli Plastik (FRP) malzemelerin alternatif donatı malzemesi olarak kullanılabilirliği araştırılacak. 


Özelikle layı yapıları, saha betonları, beton yollar,...