24 / 04 / 2024

Cemil Ertem Merkez bankası

Cemil Ertem Merkez bankası

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın son hamlelerini değerlendiren Ertem, "TCMB güçlü, elinde hem geleneksel hem de farklı araçlar var. Merkez, faiz aracını da kullanabilir, bu da masada" dedi.

Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir?

Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Cemil Ragıp Ertem kimdir? Dr. Cemil Ragıp Ertem daha önce nerelerde görev almıştır? İşte ayrıntılar...

Yeni ekonomi modelinin ayrıntıları belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Danışmanı Cemil Ertem tarafından hazırlanan raporda "Yeni Ekonomik Modelin" temel amaçları sıralandı. Sunumda "Kur avantajı ve yatırımların artmasıyla ihracatın arttırılması ve cari fazla ile dış borca bağımlılığın sonlandırılması amaçlanmaktadır" denildi.

Kripto paralar için düzenleme yolda!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem ülkemizde yaşanan Thodex dolandırıcılığı sonrası kripto paralar için düzenlemenin yapılacağını dile getirdi. 

Gayrimenkulün finansallaşması için ciddi düzenlemeler geliyor!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Önümüzdeki dönemde, gayrimenkul sektörünün finansallaşması için ciddi düzenlemeleri göreceğiz" diye açıklama yaptı. 

Türkiye Varlık Fonu yabancı banka satın alabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Varlık Fonu’nun yurt dışında bir markayı, bankayı satın alabileceğini açıkladı

Cemil Ertem: Merkez Bankası, faiz aracını kullanabilir!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Merkez Bankası'nın son hamlelerini değerlendiren Ertem, "TCMB güçlü, elinde hem geleneksel hem de farklı araçlar var. Merkez, faiz aracını da kullanabilir, bu da masada" dedi.

Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, "Moody's'den olumsuz bir not indirimi beklemiyorum. Türkiye'nin makro ekonomik verileri böyle bir şeyi hak etmiyor." dedi.

Cemil Ertem: Kur artışı bir kriz işareti değil!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem: "Türkiye ekonomisinde bir kriz işareti değildir. Merkez Bankası da kurun artışını kalıcı ve kriz işareti olarak yorumlamamıştır" dedi.

TANAP Projesi 10 milyar dolar yatırımla hayata geçiyor!

(HASEN) Ekonomi ve Kalkınma Araştırmaları Merkezi Uzmanı Cemil Ertem, Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı (TANAP) Projesi'nin, gaz fiyatlarında Rusya'nın tekelini ortadan kaldıracağını, Türkiye'yi enerji konusunda daha bağımsız hale getireceğini belirtti

şžeyh Cemil Nardalı Konağı müzeye dönüştürülecek!

Adana 'nın merkez Seyhan ilçesinde  Milli Mücadele 'de askeri karargah olarak kullanılan ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk 'ün kaldığı tarihi şžeyh  Cemil Nardalı Konağı, müze haline dönüştürülmek üzere restore edildi

TOKİ Amasya Merkez'de 61 bin TL'ye!

TOKİ Amasya Merkez'de fiyatlar 61 bin TL ile 89 bin 707 TL arasında değişiyor

TOKİ Çorum Merkez'de 84 bin 475 TL'ye!

TOKİ Çorum Merkez'de fiyatlar 84 bin 475 TL ile 117 bin 222 TL arasında değişiyor

TOKİ Balıkesir Merkez 2. Etap'ta 104 bin 640 TL'ye!

TOKİ Balıkesir Merkez 2. Etap'ta fiyatlar 104 bin 640 TL ile 126 bin 138 TL arasında değişiyor

Cemil Ertem Merkez bankası Haberi

Cemil Ertem Merkez bankası

Merkez Bankası'nın son hamlelerini değerlendiren Ertem, "TCMB güçlü, elinde hem geleneksel hem de farklı araçlar var. Merkez, faiz aracını da kullanabilir, bu da masada" dedi.


Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) kurdaki köpüğü atmaya çalıştığını söyleyerek, 24 Ocak'taki verilecek faiz kararında artırım ihtimalinin de olduğunu belirtti.


Ertem, NTV canlı yayınında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.


Merkez Bankası'nın son adımlarını değerlendiren Ertem, "TCMB kurdaki köpüğü atmaya çalışıyor. Dünyadaki sermaye yeterliliği en yüksek bankacılık sistemlerinden biri Türkiye'de. Banka sisteminin GLP'den fonlanması para politikası aracıdır ve istisnai gün tercihidir. Geç likidite penceresi, bir para politikası aracıdır. Merkez Bankası'ndan aldığı ucuz fonlama ile TL'yi sığ piyasada değersizleştirme adımları atılıyordu, bunlar atılan adımlarla önlenmiştir. TCMB'nin yeni adımı Türkiye'nin FX piyasalarına girmesi anlamına geliyor....