28 / 03 / 2024

Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği ve Malzeme Seçimi

Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği ve Malzeme Seçimi

Çuhadaroğlu, 16 Ekim 2012 Salı günü düzenleyeceği “Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği ve Malzeme Seçimi” başlıklı konferansta deneyimlerini paylaşmak üzere konusunda uzman kişileri buluşturuyor

İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu!

2024 yılı için gayrimenkul sektörünün nabzını tutan “Gayrimenkulde Gelişen Trendler Avrupa 2024” raporunda Paris, Londra, ve Madrid’in başını çektiği listede İstanbul, gayrimenkul yatırımında Avrupa’nın 30’uncusu oldu.

Son Dakika! Ankara Şeker Fabrikası'nda yangın çıktı

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Ankara Şeker Fabrikası'nda nedeni henüz bilinmeyen bir yangın çıktı. Çok sayıda itfaiye ekibi, yangına müdahale için fabrikaya sevk edildi.

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'ye yılın tasarımı ödülü! İşte arabanın 9 Haziran fiyat listesi

BMW'nin baştan aşağıya yenilenen dört kapılı coupe modeli Yeni BMW 420i Gran Coupe, "Türkiye’de Yılın Otomobili" yarışmasında bu yıl ikinci defa verilen "Yılın Tasarımı" ödülünü kazandı. İşte BMW 420i Gran Coupe'nin özellikleri ve fiyat listesi...

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

İstanbul meydan tasarım yarışmalarının birincileri bugün açıklanıyor!

İBB ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmasıyla gerçekleşen meydan tasarımları yarışmasının birincileri bugün açıklanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı törende Taksim, Bakırköy, Kadıköy Meydanları ile Salacak kıyı bandı tasarım yarışmasının birincileri açıklanacak.

İBB’nin Taksim Meydanı tasarım yarışmasının sonuçları belli oldu!

İBB, 142 projenin değerlendirildiği Taksim ve çevresi için gerçekleştirilen tasarım yarışmasının sonuçlarını açıkladı. Kazanan 3 projenin yakında halk oylamasına sunulacağı açıklandı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat, "Taksim'i hak ettiği şekilde şehre tekrar kazandıracağız" dedi.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın başvurusu uzatıldı!

İMİB'in geleneksel hale getirdiği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’na gelen yoğun talep sonrasında başvuru süresi uzatıldı. 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın yeni başvuru tarihi 24 Ağustos 2020 olarak açıklandı.

9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması'nın jüri üyeleri açıklandı!

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) gerçekleştireceği 9. Endüstriyel ve Mimari Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın jüri üyeleri açıklandı. 

İFM'de inşa edilen Merkez Binası'nın tasarımı için ikinci ihale!

İstanbul Finans Merkezi’nde inşa edilecek Merkez Bankası binasının tasarımında değişiklik yapıldı. İlki için düzenlenen mimari yarışmayı Alman HPP firması kazanmıştı. Yeni tasarım ise “davet” usulüyle, Cumhurbaşkanlığı Sarayı mimarı Şefik Birkiye tarafından yapıldı...

Gebze Gölcük'te onarım yapılan binada yangın çıktı!

Gebze Gölcük'de çatı onarımı sırasında kaynak yapılırken bir binada yangın çıktı. İtfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

MY Home Architecture Tasarım ve Dekorasyın Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MY Home Architecture Tasarım ve Dekorasyın Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Beytullah Yazıcı ve Muhammed Yusuf Özçelik ortaklığında kuruldu.

Fikirtepe'de 25 katlı binanın inşaatında yangın!

Fikirtepe'de inşaat halindeki 25 katlı bir binanın bodrum katında yangın çıktı. Duman yükselen binadaki yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Havalimanındaki bir yangın riski, iyi mühendislik ve doğru çözüm tercih edilerek  binlerce yolcuyu paniğe sevk etmeden kontrol altına alınabiliyor. Peki, Havalimanlarında yangın riski nasıl önlenebilir?

Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği ve Malzeme Seçimi Haberi

Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği ve Malzeme Seçimi


Güncel olaylar sayesinde tekrar gündeme gelen yangın konusu, son yıllarda yapılan yüksek katlı binaların cephe sistemlerinin yangın bilinci ile tasarlanmasının önemini bir kez daha ortaya koydu. Mal kaybı olmasına rağmen can kaybı olmadan atlatılan ve önemli birer uyarı niteliği taşıyan bu kazalardan ötürü, lider kuruluş olmanın verdiği sorumluluğun farkında olan Çuhadaroğlu, “Cephe Tasarımında Yangın Güvenliği ve Malzeme Seçimi” toplantısında konuyla ilgili uzmanları bir araya getirecek. Toplantı 16 Ekim 2012 Salı günü, 14:00-17:30 saatleri arasında YEM Etkinlik salonunda gerçekleştirilecek.


2007 yılında yürürlüğe giren "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” bu konuya ilişkin önemli düzenlemeler getirdi. Ancak bu yönetmeliğin işlerlik kazanması için en temel unsur, doğru tasarım ve malzemenin, doğru uygulanması olacak. Liderliğinin getirdiği sorumluluk ile hareket eden Çuhadaroğlu tarafından düzenlenen “Cephe Tasarımında...