20 / 04 / 2024

Çerkezköy Termik Santrali

Çerkezköy Termik Santrali

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Yunus Emre Termik Santrali 1.4 milyar TL'ye icradan satılıyor!

Eskişehir`in Mihalıççık ilçesinde FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında yönetimi TMSF'ye devredilen Yunus Emre Termik Santrali 1 milyar 400 milyon liraya icradan satışa çıkarıldı. İhale, 30 Ocak günü gerçekleşecek.

Silivri Çerkezköy Termik Santrali Çevre Düzeni Planı askıda!

Çerkezköy Termik Santrali için İstanbul Silivri sınırlarında kalan 485 hektar alana ait 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği bugün askıya çıkarıldı...

Çerkezköy OSB'ye buhar santrali kurulacak!

Çerkezköy OSB, fabrikaların üretim maliyetini azaltmak için buhar santrali kurmaya hazırlanıyor. Bir dizi altyapı projesi yürüten OSB yönetimi bölgenin su ihtiyacını karşılamak amacıyla baraj kurmayı da planlıyor.

Çanakkale Helvacı Termik Santrali projesinin ÇED toplantısı 29 Eylül'de!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş., Çanakkale İli, Çan İlçesi, Helvacı Köyü sınırları dahilinde Helvacı Termik Santrali projesinin yapılması planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 29 Eylül'de.

Hopa Termik Santrali ve İnebolu Limanı'nda özelleştirme!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hopa Termik Santrali taşınmazları ve İnebolu Limanı ile Mardin ve İstanbul'daki 3 taşınmazın özelleştirilme ihalesi gerçekleşti. İhaleye en yüksek teklif 76 milyon TL olarak Eti Bakır A.Ş. tarafından verildi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin ikinci fazı ticarete başladı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, yerli kömür kullanarak enerji üreten Aksa Göynük Enerji Termik Santrali’nin 135 MW’lık ikinci fazının kabulü Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapıldı.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Enerji tarafından temeli 2012 yılında atılan, Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Afşin Elbistan Termik Santrali'nde üretim neden durdu?

Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin- Elbistan B Termik Santrali, Çöllolar Kömür İşletmesi'nde yaşanan obruk ve göçükler dolayısıyla ikinci bir emre kadar 'off' durumuna geçti.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali ihalesi yapıldı!

Soma'nın nüfusunun 100 binleri aşmasındaki en büyük etken olan Soma Termik Santrali ihalesi yapıldı. Soma B Termik Santrali ve taşınmazlarının bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker verdi.

Soma B Termik Santrali ihalesini kazanan Konya Şeker oldu!

SOMA B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Soma B Termik Santrali ihalesini Konya Şeker aldı!

Soma B Termik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirilmesi ihalesinde, en yüksek teklifi 685,5 milyon dolarla Konya Şeker Sanayi ve Ticaret AŞ​ verdi.

Çerkezköy Termik Santrali Haberi

Çerkezköy Termik Santrali


Toplamda 545 hektar büyüklüğündeki alanda öngörülen “EÜAŞ Çerkezköy Termik Santrali” nin İstanbul Silivri İlçesi sınırları içerisinde kalan yaklaşık 485 hektar büyüklüğündeki alanının “Enerji Üretim Alanı” olarak (F20 plan paftası) planlamasına ilişkin düzenlenen 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, bakanlık tarafından 27 Ekim 2016 tarihinde onaylandı.


Bugün askıya çıkarılan Çerkezköy Termik Santrali 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği 13 Aralık 2016 tarihinde askıdan indirilecek.



İmar planı ve raporu için...