07 / 05 / 2024

Cevat Öncü inşaat sektörü değerlendirmesi

Cevat Öncü inşaat sektörü değerlendirmesi

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü: "İnşaat sektörü, konut ve genel faizlerinin yükselmesi nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Bu krizin uzun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Akiş GYO gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü: Kurumsal yönetim notunu 9,64 olarak güncelledi! 

Akkök Holding’in stratejik iş alanları arasında konumlandırdığı gayrimenkul sektöründeki iştiraki Akiş GYO, gayrimenkul ve inşaat sektöründe öncü konumunu koruyor. Akiş GYO, kurumsal yönetimde başarısını 9,64 notuyla  ortaya koydu. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 2021 yılının üçüncü çeyreğini değerlendirdiği rapor yayınlandı. Peki raporda hangi verilere yer verildi? İşte inşaat sektörünün üçüncü çeyrek karnesi...

Grand Öncü İnşaat Otomotiv Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar Şubesi açıldı!

Grand Öncü İnşaat Otomotiv Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Avcılar Şubesi 300 bin TL sermaye bedeli ile Çağlar Deniz tarafından açıldı. 

Müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi!

Avukat Taha Hüseyin Çebi müteahhi̇t ile arsa sahibi̇ arasındaki̇ inşaat sözleşmesi̇ni̇n üçüncü kişilere etkisi ile ilgili bir makale kaleme aldı.

Elazığ'da inşaatın 4'üncü katından düşen işçi hayatını kaybetti!

Elazığ'da çalıştığı inşaatın 4'üncü katından düşerek ağır yaralanan işçi, yaşamını yitirdi...

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı!

Antalya Muratpaşa'da 6'ncı kreşin inşaatı başladı. Alanda, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kullandığı yapının korunacak ve yeni eklemelerle tek katta bin 785 metrekarelik bir kreş yapılacak.

Silivri Öncü İnşaat Emlak Nalburiye Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Silivri Öncü İnşaat Emlak Nalburiye Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Silivri'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Fahrettin Ege Sakallıoğlu ve Mahmut Berker Sakallıoğlu ortaklığında kuruldu.

Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünün potansiyeli büyük!

DEİK Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı ve Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı , "Üçüncü ülkelerde inşaat sektörünü büyük potansiyel olarak gördük" dedi...

İnşaat sektörü istihdam endeksi 2019'un 3'ncü çeyreğinde yüzde 26,4 azaldı!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,9 azalış kaydetti...

İstanbul Havalimanı'nda 3'üncü pistin inşaatı 2020'de bitecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, geçen yıl bugün açılışı yapılan İstanbul Havalimanı’nın 3'üncü pist inşaatının 2020'de tamamlanacağını açıkladı.

Öz Öncü İnşaat ve Yangın Sistemleri Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Öz Öncü İnşaat ve Yangın Sistemleri Pazarlama Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Dilyafruz Norkulova tarafından kuruldu.

Cevat Öncü: İnşaat sektörü, konut faizlerinin artmasıyla durdu!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü: "İnşaat sektörü, konut ve genel faizlerinin yükselmesi nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Bu krizin uzun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü!

TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, "Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü olmaya başladı. Çinli müteahhitlerden sonra dünyada en çok iş alan, en başarılı iş yürüten ülke pozisyonundayız'' diye konuştu.

Cevat Öncü inşaat sektörü değerlendirmesi Haberi

Cevat Öncü inşaat sektörü değerlendirmesi

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü, Türkiye genelinde çok sayıda yeni üniversitelerin açıldığına dikkat çekti. Bu üniversitelerde yeterli eğitim kalitesinin oluşmadığını ifade eden Öncü, gerekli fiziki koşulları elde etmemiş, akademik kadrosu yeterli olmayan veya çok asgari düzeyde olan okullardan inşaat mühendislerinin mezun olduğunu dile getirdi.

Haber Gazetesi'nden Bayram Ok'un haberine göre, Öncü, "Mezun olan inşaat mühendisleri, tabi ki bizim meslektaşımız. Ancak mezun oldukları gün, yılların deneyimi olan meslektaşlarımızla aynı yetki ve sorumluluğa sahip oluyorlar. Bunun da bir tıpta, hukukta olduğu gibi stajyer mühendislik ve akabinde yetkin mühendislik yasa tasarı ile düzenlenmesi gerekiyor" dedi.

Büyük hatalar yapıldı

İnşaat sektörünün durma noktasına geldiğini açıklayan Öncü, "İnşaat sektörü, ülkenin lokomotifi denilebilecek sektörden biridir. Direk olarak...