26 / 04 / 2024

Çevre Denetimi

Çevre Denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı. Bakan Güllüce: “2014 yılında 43 bin çevre denetimi gerçekleştirildi. Yaklaşık 93 milyon TL idari para cezası kesildi” dedi.

2013 yılında 37 bin denetimde 77 milyon ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, 2013'te yapılan 37 bin 467 denetimde, çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen kurum ve kuruluşlara 77 milyon 45 bin lira ceza verildi.

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre Denetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, 16 Ağustos 2011 Salı günü, 28027 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Çevre Denetimi Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler bu haberde....

18 bin çevre denetiminde 34 milyon lira ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar çevreyi kirletenlere göz açtırmadıklarını, denetimleri sıkılaştırdıklarını söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 18 bin çevre denetiminde 34 milyon lira ceza kesildi...

Erdoğan Bayraktar'dan valilere talimat: Çevrenize iyi bakın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre denetimi, kirliliğe duyulan hassasiyet ve çevre duyarlılığı gösterilmesi amacıyla tüm valiliklere talimat verdi

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...

Çevre denetçilerine mimar ve mühendis şartı!

Resmi Gazete'de yayımlanan "Çevre Denetimi Yönetmeliği" kapsamında çevre denetçilerinin üniversitelerin mühendislik, mimarlık, fen fakültelerinden mezun olmasıyla ilgili düzenleme yapıldı.

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021!

Çevre Denetimi Yönetmeliği 2021 bugünkü 31509 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Güvenli bina için yapı denetimi şart!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Başkanı Nazmi Şahin, Elazığ'da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde yapı denetimi yapılan hiçbir binanın yıkılmadığını belirtti...

Yapı denetimi artık elektronik ortamda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik düzenlemesi ile yapı denetimi elektronik ortama alındı. Buna göre, özel binaların yapımını denetleyecek yapı denetim kuruluşları Bakanlıkça elektronik ortamda belirlenecek..

Şişli'de asbest denetimi!

Şişli Belediyesi, Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi işbirliğiyle Asbest Risk Yönetimi Sempozyumu düzenledi. Sempozyumda, kentsel dönüşümle gündeme gelen asbest denetimi ve yönetimi masaya yatırıldı.

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projeleri yönetmeliğinde değişiklik!

Koruma Amaçlı İmar Planları ve Çevre Düzenleme Projelerinin Hazırlanması, Gösterimi, Uygulaması, Denetimi, Müelliflerine İlişkin Usul ve Esaslara Ait Yönetmelikte Değişiklik Dair Yönetmelik 5 Ocak 2017 tarihinde 29939 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kadıköy'deki inşaatlara çevre denetimi!

Kadıköy Belediyesi inşaatların neden olduğu çevre kirliliğini en aza indirmek için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nü de denetimlere dahil etti.

Bartın'da 278 binada yapı denetimi yapıldı!

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne bağlı Yapı Denetim ve Yapı Malzemeleri Şube Müdürlüğü tarafından, bu yıl 20 Nisan tarihine kadar Bartın'daki binalarda 278 adet yapı denetimi yapıldı.

Mardin’de Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda yapılan 14. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı’na yapı denetim şirketlerinin denetçileri, proje ve uygulama denetçileri, kontrol elemanları ve yardımcı kontrol elemanları katıldı.

İdris Güllüce: 20 bin 354 tesise çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "2015 yılı ilk 6 ayında Bakanlık merkez ile Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerimiz tarafından 20 bin 354 tesise çevre denetimi gerçekleştirildi" dedi.

2015'in ilk 6 ayında 20 bin 354 tesise çevre denetimi yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 2015 yılı ilk altı ayı Çevre Denetim rakamlarını ve denetimler sonucunda kesilen ceza miktarlarını açıkladı.

Mardin'de 13. Yapı Denetimi İstişare toplantısı yapıldı!

Mardin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Mardin 13. Yapı Denetimi İstişare Toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Türkiye mimar mühendis odalarının Mardin il temsilcileri de katıldı.

Çevre Denetimi Haberi

Çevre Denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, ÇED onayı verilen faaliyetler ve yapılan denetimler hakkında açıklamalar yaptı.


Bakan Güllüce; ÇED yönetmeliğinin AB ile uyumlu hale getirildiğini, yeni yönetmeliğin AB ÇED direktifinden daha sıkı bir duruma geldiğini söyledi. Bakan Güllüce ayrıca kamuoyunda ÇED Yönetmeliği yapılan ve yazılan eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti; “AVM ve HES’lerin ÇED’den muaf olduğu iddiası gerçeği yansıtmıyor” dedi


“2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verildi”

Bakanlık olarak 2014 yılında yatırım bedeli toplamda 154 milyar TL olan 469 faaliyete ÇED olumlu kararı verdiklerini açıklayan Bakan Güllüce, proje bedeli 25 milyar TL olan 130 faaliyet için ise mevzuata uygunsuzluk sebebiyle iade ve iptal kararı verdiklerini söyledi.

Bakan Güllüce; “130 faaliyete iade ve iptal kararı verildi,...