25 / 04 / 2024

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği'nde kritik düzenleme!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile bir kritik düzenleme yapıldı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31520 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan yönetmelik değişikliğiyle, Türkiye'de yapı denetimli şeklinde tamamlanan her yapının denetimi ve takibi ile teknik ve genel bilgilerine ulaşılması için geliştirilmiş olan Bina Kimlik Sistemi'nin (BKS) uygulanmasına ilişkin bazı kritik düzenlemeler gerçekleştirildi.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği nde kritik düzenleme!

Yapılan kritik düzenlemeyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenen binalardan iş tamamlama aşamasına gelenler, yapı denetim kuruluşu tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan  temin edilen Bina Kimlik Sistemi'ni yapının kolaylıkla görünen bir bölümüne asacak.

Sertifikanın bedelleri her sene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenerek ilan edilmiş olacak. Bu bedel Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döner sermaye hesabına yatırılmış olacak.

Düzenlemenin yürürlüğe gireceği tarih öncesinde iş bitirme aşamasına gelen binaların sertifikalandırılmasının usul ve esasları da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenmiş olacak.

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliği nde kritik düzenleme!

Bina Kimlik Sistemi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkemizde yapı denetimli şeklinde tamamlanan her binanın denetimi ve takibi ile teknik ve genel bilgilerine erişilebilmesi amacıyla Bina Kimlik Sistemi uygulaması hayata geçirildi.

Bina sahiplerinden herhangi bir ücret talep etmeden montajı gerçekleştirilecek olan levha ile mimari kirliliğin önlenmesi planlanıyor. Ayrıca Bina Kimlik Sistemi ile bina kat planları gibi verilere çok kısa sürede ulaşılabilecek.

 

Yapı Denetimi Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!


Geri Dön