26 / 04 / 2024

Çevre gelirleri tahsili

Çevre gelirleri tahsili

Çevre gelirleri, çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için vatandaşlardan alınan ücretlere deniyor. Buna göre çevre gelirleri nelerdir? Çevre gelirlerinin tahsili nasıl olur?

Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? Çevre temizlik vergisi cezası var mıdır?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nda esasları belirlenen çevre ve temizlik vergisi; konut, iş yeri ve diğer binaları kullananlarının ödemekle yükümlü oldukları bir vergidir. Peki, Çevre temizlik vergisi ödenmezse ne olur? İşte tüm detaylar..

Çevre temizlik vergisi 2. taksiti son ödeme tarihi 2018!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, belediyelerin sunmuş olduğu temizlik hizmeti için Çevre temizlik vergisi ödeniyor.

Çevre temizlik vergisi 2017 ödemeleri bitiyor!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre ve temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor..

Çevre temizlik vergisi 2.taksit ödeme süresi 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisinde 2. taksit ödemeleri Kasım ayı sonuna kadar teslim edilecek..

Dükkan çevre temizlik vergisi 2. taksiti 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince konut ve işyerleri için ödenen çevre temizlik vergisinde 2. taksit dönemi devam ediyor..

Çevre temizlik vergisi zamanı 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödenen çevre temizlik vergisi senede iki taksitte tahsil ediliyor. İşte çevre temizlik vergisi zamanı 2017..

Çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu gereğince tahsil edilen çevre temizlik vergisi, konut ve işyerleri için ödeniyor. Peki, 1 Mart'ta başlayan çevre temizlik vergisi 1. taksit son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Çevre temizlik vergisi 2. taksit 2017!

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İlk taksit ödemeleri Mayıs'ta ödeniyor. Peki, çevre temizlik vergisi 2. taksit 2017 ne zaman ödenir?

Çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017!

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu mükerrer 44 üncü maddesine göre ödenen çevre temizlik vergisi her sene konut ve işyerleri için ödeniyor. İşte çevre temizlik vergisi ödeme tarihleri 2017..

Çevre temizlik vergisi 1. taksiti 2017!

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince her sene ödenen çevre temizlik vergisi 2017 yılının 1. taksit ödemeleri 20 gün sonra başlıyor. İşte vergi ücretleri ve ödeme şekilleri..

2017 çevre temizlik vergisi fiyatları belli oldu!

1 Ocak 2017 tarihinden itibaren konutlar ile işyerleri ve diğer şekilde kullanılan binalar için uygulanacak çevre temizlik vergisi tutarları, 49 seri nolu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği ile belli oldu. Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi, Belediye Gelirleri Kanunu gereğince ödeniyor. Bu vergi arsa ve araziler için ödenmiyor. Peki, 2016 yılı çevre temizlik vergisi nasıl ödeniyor?

Çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı!

Çevre temizlik vergisi, 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun mükerrer 44 üncü maddesi gereğince ödeniyor. 31 Mayıs'ta sona erecek çevre temizlik vergisi için son 15 gün kaldı..

Çevre gelirleri tahsili Haberi

Çevre gelirleri tahsili

Çevre gelirleri nelerdir? 

Çevre kirliliğinin önlenmesi, çevrenin iyileştirilmesi ve çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi için bütçeye gelir kaydedilecek çevre katkı payı ve diğer gelirlerin tahsili, Çevre Gelirlerinin Takip ve Tahsili İle Tahsilat Karşılığı Öngörülen Ödeneğin Kullanımı Hakkında Yönetmelik kapsamında yer alıyor.


Yönetmeliğe göre, çevre gelirleri arasında büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerince tahsil edilen su ve kullanılmış suları uzaklaştırma bedelinin yüzde biri oranında alınacak bedeller de yer alıyor.


Çevre gelirleri ve çevre gelirlerinin tahsili ile ilgili yasal hükümler aşağıda şu şekilde sıralanıyor:


Çevre gelirleri

MADDE 5 – (1) Çevre katkı payı ve gelirler;

a) (Değişik:RG-19/3/2009-27174) İthale konu kontrole tabi yakıt ve atıkların CIF bedelinin yüzde biri ile hurdaların CIF bedelinin binde beşi oranında alınacak miktardan,

b) Büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerince tahsil edilen su ve...