25 / 04 / 2024

çevre lisansı alması gerekenler

çevre lisansı alması gerekenler

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, çevre lisansı nedir? Çevre lisansı nasıl alınır?

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21 Eylül 2016 tarihinde 29834 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

Tapu aracılık lisansıyla gerçek değerler ortaya çıkar!

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün, taşınmaza yönelik aracılık faaliyetleri kapsamında, lisanslı uzman kişilerin belirlenerek, bu kişilerin vatandaşa rehberlik hizmeti sunmasına ilişkin ‘Tapu Aracılık Lisansı’ askıda kaldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üniversitelilere burs verecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine burs verecek. Bakan İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda harekete geçen bakanlığa bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı yeni yılda üniversite öğrencilerine burs verecek.

Çevre ve kentsel dönüşüm tezi hazırlayan öğrencilere burs!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlık ‘çevre ve kentsel dönüşüm’ tezi hazırlayan öğrencilere toplam 507 bin TL burs verdi.

Çevre ve kentsel dönüşüm için 65 tez hazırlandı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda yüksek lisans öğrencilerine yönelik başlatılan burs projesi sona erdi. Bakanlığın 507 Bin TL kaynak ayırdığı yüksek lisans tezleri Türkiye Çevre Koruma Vakfına gelmeye başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın burs projesi sona erdi!

500 üniversiteliye 600 bin TL değerinde burs desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı doğrultusunda bitirme tezi hazırlayan lisans öğrencilerine yönelik uygulanan burs projesi sona erdi.

Üniversiteler çevre ve şehircilikle ilgili 500 bitirme tezi hazırladı!

Bakan Güllüce'nin talimatı doğrultusunda lisans öğrencilerine yönelik bitirme tezi hazırlayanlara başlatılan burs projesi sona erdi. Bitirme tezi projeleri TUÇEV 'in kurmuş olduğu Çevre Şehir Kütüphanesi raflarında yerini aldı.

Karadeniz'de çevre kirliliğine büyük ceza!

Trabzon'da kentsel dönüşüm uygulamaları ile çevre mevzuattan kapsamında yürütülen izin ve de lisans işlemlerine ilişkin olarak Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdiirlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirildi.

AKAMDER Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi aldı!

6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında verilen "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı.

AKAMDER'e Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi!

Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, (AKAMDER) "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi" aldı. AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, "Riskli Yapı Tespiti Lisans Belgesi"ni Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın elinden aldı...

Çevre Bakanlığı'ndan çevre izin ve lisans uygulaması açıklaması!

Bazı basın yayın organlarında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının çevre izinlerinin verildiği internet sunucusunda yaşanan soruna dair gerçek dışı haber ve değerlendirmeler yer alıyor.Çevre Bakanlığı'ndan çevre izin ve lisans uygulaması açıklaması geldi.

çevre lisansı alması gerekenler Haberi

çevre lisansı alması gerekenler

Çevre lisansı nedir?

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. 


Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenliyor. Peki, çevre lisansı nedir?


Çevre lisansı yönetmeliğin Ek-3C’de yer alan lisans konuları ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin teknik yeterliliğine deniyor.


Çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi

MADDE 11 – (1) İşletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İşletmeler belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmak ve beş yıllık süre dolmadan yeniden çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır. 


Bu süreç...