27 / 04 / 2024

çevre lisansı olan firmalar

çevre lisansı olan firmalar

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. Peki, çevre lisansı nedir? Çevre lisansı nasıl alınır?

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Elektrikli araç satışı yüzde 157 arttı! Dünya devleri Türkiye'yi seçti...

Pandemiden sonra temiz havaya ne kadar ihtiyacımız olduğu bir kerede daha kanıtlandı. Çevre dostu olan elektrikli araçlar çevre kirliliğine de egzoz olmadığından gürültü kirliliğine de neden olmuyor. Türkiye'de de satışları yükselen araçların, meşhur markaları Türkiye odaklı bakışa sevk ettirdi. 

Prefabrik ev fiyatları 95 bin TL'den başlıyor! 100 metrekare prefabrik evler kaç TL? 22 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Çevre dostu olan prefabrik evler çok yüksek ısı, ses yalıtım verimliliği sağlar. Prefabrik evler tek katlı ve çok katlı seçenekleri ile neredeyse herkese hitap ediyor. Peki, prefabrik ev fiyatları ne kadar? İşte 22 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Değişiklik bugünkü 31630 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dorçe Prefabrik'ten dönüştürülebilir ve çevre dostu volumetrik modüler yapılar!

İnşaat sektöründe geleneksel yapı sistemlerinin aksine "dönüştürülebilir ve çevre dostu" olan Volumetrik Modüler yapıları ön plana çıkarken, yatırımlarına devam eden Dorçe Prefabrik de buna göre üretimler yapıyor.

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31296 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre izin ve lisans yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik!

Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 21 Eylül 2016 tarihinde 29834 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

TÜÇEV'den çevre alanında kitap yazacak akademisyenlere destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Türkiye Çevre Koruma Vakfı akademisyenlere yönelik çalışma başlattı. Bakanlık çevre alanında eserlerin artmasını için çevre alanında kitap yazacak olan akademisyenlere maddi destek sağlayacak.

Çevre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar!

Belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. Ancak bazı kurumlar muaf tutuluyor. İşte evre temizlik vergisinden muaf olan kurumlar...

Gemlik'te mahalle olan köyler için yol inşa edilecek!

Bursa’nın gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, mahalle olan köylerde yol çalışmalarının başladığını söyledi. Başkan Refik Yılmaz, bölgeye yeşil alanlı, çiçekli ve çevre düzenlemeli, kamelyalarla renklendirilmiş güzel bir meydan yapacaklarını söyledi..

Batı Çevre Yolu Projesi çalışmaları devam ediyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentin uzun süredir gündeminde olan Samsun-Ankara otoyolunun parçalarından biri olacak “Batı Çevre Yolu Projesi” ile ilgili yoğun emek ve mesai harcadıklarını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir'in 3’te 1’ini imara açtı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 65’i ormanlık alan olan Gaziemir’in üçte birini imara açtı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol duruma isyan etti.

Anadolu Gayrimenkul İTÜ Çevre ve Şehircilik'le işbirliği yapıyor!

Bir Anadolu Grubu markası olan Anadolu Gayrimenkul, İTÜ Çevre ve Şehircilik UYG-AR Merkezi ile ortak bir çalışmaya imza attı. Yapılacak araştırmalarda ofis yatırımındaki tercihleri ve gelecek trendlerini inceliyor.

çevre lisansı olan firmalar Haberi

çevre lisansı olan firmalar

Çevre lisansı nedir?

10 Eylül 2014 tarihinde 29115 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Çevre izin ve lisans yönetmeliği, 1 Kasım 2014 tarihinde yürürlüğe girdi. 


Yönetmelik, 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca alınması gereken çevre izin ve lisansı sürecinde uyulacak usul ve esasları düzenliyor. Peki, çevre lisansı nedir?


Çevre lisansı yönetmeliğin Ek-3C’de yer alan lisans konuları ile ilgili iş ve işlemlere ilişkin teknik yeterliliğine deniyor.


Çevre izin veya çevre izin ve lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi

MADDE 11 – (1) İşletmelere verilen çevre izni veya çevre izin ve lisans belgeleri beş yıl süre ile geçerlidir. İşletmeler belge geçerlilik süresinin sona ereceği tarihten en az 180 takvim günü önce başvuru yapmak ve beş yıllık süre dolmadan yeniden çevre izni veya çevre izin ve lisans belgesi almak zorundadır. 


Bu süreç...